Jag har en passion också!

Christina Gustavson är en mångsysslare, på gott och ont. Att ha flera intresseområden kan både berika och försvåra. Yrkesmässigt är jag rättspsykiater och anlitas av domstolar och olika myndigheter som önskar expertutlåtande, särskilt i samband med allvarliga brott. Christina har skrivit flera fackböcker, men längtar nu efter att skriva något helt annat, där hon kan få leka med fantasin också. Det känns väldigt angeläget och viktigt. Sedan unga år designar hon och syr kläder och har bland annat designat en sommarkollektion för ett postorderföretag. På somrarna har det alltid varit trädgården som gäller. På vintrarna reser hon gärna och deltar aktivt i biståndsarbete. 

Jag har en passion också!

 

Jag har en passion också. Jag kan inte kalla det något annat. Jag tillverkar hudvårdsprodukter. Nej, jag säljer inte. När jag möter eller får höra talas om ett hudproblem ligger min lycka i att försöka uppfinna en formel och göra en kräm som hjälper i just det fallet. Jag har hållit på i över 50 år och anser mig kunna slå etablerade skönhets- och kosmetikaföretag, ibland med flera hästlängder. När jag arbetar med krämer får jag dels en intellektuell stimulans genom grundproblemet som skall lösas, men kan också drömma mig bort i olika dofter och konsistenser, för att hitta en sammansättning som känns rätt för varje ny uppgift. Jag ser det som en extra utmaning att använda naturliga ingredienser, eftersom det är mycket svårare men också innebär att jag med rent samvete kan använda mina produkter.

Jag ger bort mina krämer som personliga och mycket speciella och exklusiva presenter. Om jag skulle försöka sälja skulle jag behöva söka tillstånd, registrera produkter och därmed drunkna i administration, ekonomi, marknadsföring och annat tråkigt – och då skulle jag inte ha någon tid eller ork kvar för att utöva min passion. Så jag har gjort mitt val. Det är själva passionen som gäller och den gör mig gott både till kropp och själ!

I passionen ryms även örtlära och ett intresse för vad man kan göra me

d enkla ingredienser som många redan har hemma eller som går att finna i vanliga livsmedelsbutiker. Här följer ett sådant hälsotips:

Fotbad för vinterdagar

1 tepåse torkad pepparmynta. Om du har torkad mynta i lös vikt använder du 1 msk mynta per fotbad.
1 msk honung
1 msk solrosolja
Ingredienserna blandas i fotbadet.

Gör så här:

Tappa upp varmt vatten i lagom temperatur i en balja eller bunke. Börja inte med för kallt vatten, eftersom det svalnar fort och blir obehagligt när det blivit för kallt. Ställ fotbadet framför en bekväm stol, så att du kan sitta kvar en stund. Är du rädd för spill på golvet kan du ställa en bricka under fotbadet.

Lägg fram en handduk bredvid, så att den finns nära till hands. Kanske en filt att svepa om axlarna eller lägga över benen om du är frusen? Kanske en bok att läsa? Ställ gärna fram ett glas vatten, en kopp örtte eller något du tycker om att dricka och planera för en riktig mysstund samtidigt som du behandlar dina fötter.

Så sätter du dig, doppar i fötterna, lutar dig tillbaka och slapp

nar av. Slut gärna ögonen en stund och tänk positiva tankar. Vicka litet på tårna till och från medan badet pågår.

Efter badet kan du skrubba fötterna med en frottéhandduk, så att döda hudceller lossnar. Smörj gärna in fötterna med en hudkräm efter fotbadet. Massera fötterna litet också om du tycker det känns skönt.
Om du tar ditt fotbad på kvällen kan du förhöja effekten genom att ta på ett par bomullssockar, som sedan får sitta på över natten.

Ingredienserna:
Mynta anses stimulera blodcirkulationen i fötterna, motverka kramp i benen samt ha en      allmänt avslappnande inverkan utan att man blir dåsig.
Honung innehåller bland annat antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Solrosoljan innehåller E-vitamin och lecitin. Den absorberas relat

ivt snabbt utan att klibba.

Kommentar:
Mynta finns som örtte i förpackning med tepåsar i de flesta affärer. Det är bekvämt att ta en tepåse i fotbadet och det blir lättare att rengöra efteråt.

Jag tycker att det här fotbadet avslappnande och ger en stunds avkoppling förutom att det motverkar sprickor på hälarna samt torr och fnasig hud.

Christina Gustavson
www.gustavson.se

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lisbet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>