Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Intelligent, cool & humoristisk

Så säger juryn. "Han gör ett skickligt arbete i sin egen takt. Som en Volvo diesel." Det är ett annat omdöme som getts av juryn, en grupp Brysselbaserade journalister.

Det handlar om Fredrik Reinfeldt som blivit "Årets europé".

Journalisterna gör en årlig omröstning om hederstiteln för den franska tidningen Tribune. I fjol vann franske presidenten. I år vann alltså vår statsminister före bl.a. Tysklands Angela Merkel på tredje plats. Man har bedömt ledarskap, laganda och engagemang inom ett antal områden.

Grattis!

 

DI SvD

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Erik Jonsson

    Så mycket man missar av samtiden. Så mycket som gått föbi mig. Reinfeldts humor t ex. Intelligens och världsvanhet – sådant är realtivt. Kan sålunda – om än motvilligt – smälta det påståendet. Men humor? Please, fill me in… Jag ser bara en neurotisk men allt för självgod parlamentariker med Perssonska, maktlystna komplex.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Erik Jonsson (2009-12-12 00:36)
    Mja, är du inte lite väl stygg nu? Jag tycker han har visat upp en del av den sidan under resor och möten i höst.
    Jag har sett skymtar av humorn blixtra på rikskonferenser, men har hört av dem som känner honom att han är klart humorfylld.
    Skulle önska att han kunde släppa fram mer av den i svenska vardagsmöten med media. Tyvärr blir det allt mer sällsynt att politiker vågar göra det. Av ”politiska säkerhetsskäl”. Den sorts politikerbevakning vi har idag berövar oss en hel del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.