Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Pingst


Jag saknar verkligen dubbelhelgen som gjorde att pingsten gav en särskild vila och ett speciellt avtryck.

Pingst är det ändå och just nu stannar jag till inför Johannesevangeliets 14 kapitel och verserna 23-29. Där Jesus bland annat säger: ”Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger.”

Bland annat skiljer det på hållbarheten.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. lf

  Världen ger ingen frid sannerligen, det är så sant som det är sagt.
  Jag ser våldet i Syrien,våldet som talibaner utför,självmordsbombare som urskillningslöst dödar och allt detta i religionens namn.
  Jag är inte religiös men jag har en tro på människan som i grunden en human och solidarisk varelse.Jag behöver inte någon religion för att bekräfta detta.

 2. Terttu

  Jag har just läst en bok: Synen av David Wilkerson. Det handlar precis allt detta som händer i världen. Mycket intressant ”tankeväckare”.

 3. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-05-27 20:38)
  Ska jag peta lite i det du skriver så hör väl just Syrien tillsammans med Israel till de mest ickereligiöst styrda länderna.
  Men över till huvudsaken i det du skriver. Jag tror personligen att jag och alla människor behöver och har fått en räddare, en frälsare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>