Bilder

Fick ju beröm för mina bilder sist och då tänkte jag passa på att tala om att fotografen i de flesta fall är min dotter Sanna. Alla toppbilder har hon tagit förutom den nya med knastomten, den har jag själv plåtat.

Däremot är det hon som skapat knastomten, ja inte i år på tegscentral men när hon gick på dagis. Jag tycker den är hejig och den får faktiskt alltid en hedersplats i granen.

Sanna är som sagt en fena på att fota och hitta bra vinklar. Vår digitalkamera är helt slut och det är nog inte så konstigt efter alla hundra/tusentals bilder hon tagit. För att inte tala om perioden då hon och hennes polare hade dille på att göra filmer.

Det gäller att hitta ett bra motiv och samtidigt fokusera på rätt detaljer. Hon verkar kunna det där. Försöker så gott jag kan att lyssna på hennes råd när jag själv nångång ska föreviga ögonblick.

Härrom dagen när jag slog upp vk var där ett repotage om en kille som skulle göra lumpen. Han är bland de sista som ska göra allmän värnplikt eller nått. Hädanefter är det bara frivilliga som ska behöva försvara landet i händelse av krig. Vi får hoppas att det kanske fortsätter vara lugnt här i skandinavien. Men det var inte det jag reagerade på mest när jag slog upp artikeln.

Tänk dig att du blivit intervjuad och fotad, du har poserat vid kanoner och kämpat med att se så avslappnad ut som möjligt. Kanske kammat dig lite extra och letat fram lite snygga kläder, inte för fint och inte för fult utan så där lagomt snyggt och ledigt. Du är ju en cool kille/tjej. Efteråt känner du dig ganska nöjd, men den där känslan man hade innan skolfotokatalogen damp ner i brevlådan infinner sig.

Hur blev jag? Vågar jag mig till skolan/jobbet eller kommer alla att skratta och fnissa bakom min rygg?

Dagen efter hämtar du tidningen i brevlådan och letar fram artikeln där du är med. En stor bild över hela uppslaget! Men döm om din förvåning då bilden är delad i ett falskt uppslag rakt över ditt ansikte!

Säger bara, -Så gör man inte vk!

 

  Nu dax att klä granen och sippa glögg….

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.