Maxade tankar

Paketet eller innehållet

 Jag har funderat en hel del på varför den moderaterna blivit så populär trots att de (enligt min fullständigt subjektiva åsikt) för en tämligen fientlig politik mot större delen av våra medborgare.

Jag tror det mycket beror på hur man paketerar sitt budskap och mindre på själva innehållet. Moderaterna med Reinfelt i spetsen har lyckats presentationen på ett väldigt attraktivt sätt och lockar på sått sätt väljare som inte lyckas se vad resultatet egentligen blir. Kan man lite av sin historia så har alltid högern motsatt sig förbättring för det stora flertalet och jag kan inte se att det egentligen finns något nytt i deras politik idag. Att kala sig det nya arbetarpartiet och lansera allt med en organge färg blir ju bara en yta utan bakomliggande grund.

Skall vi vara lite självkritiska inom mitt parti (både lokalt och på riksplanet) är det väl samma sak fast tvärtom. Vi lyckas inte riktigt tala om det vi vill och det vi faktist gör utan vi låter andra tala om vad det och då blir det  mest negativa skriverier. Det vi åstakommer och det vi vill åstakomma den drunknar i allt annat. Inte blir det ju heller bättre av att massmedia helst vill skriva om olika konflikter. Hur mycket har t ex skrivits om våra hembygdsdagar – inte mycket, men hur mycket har skrivits om fullmäktigemötena?

Jag tror vi måste bli mer försäljningsmäsiga och sälja vår politik på vårt sätt. Sen får vi låta alla negativa människor köra sitt spår även om vi måste kunna besvara fullständiga felaktigheter. där tänker jag just nu på Jonny K. insändare där det finns rena faktafel men det kan nog bli en egen blogg så småningom 

7 kommentarer

  1. Aroon

    Många s k ”arbetare” har det bättre i Reinfeldts Sverige än för ca: 20 år sedan för och inte tala om för 40 år sedan. Lönerna har stigit kraftigt och med alla skattesänkningar har exempelvis en industriarbetare högre lön än en lärare med 4-års högskoleutbildning. Alla som jobbar inom bygg/anläggning och väg lever gott på sin lön idag. Förlorarna är de som sköter om folk som är gamla, sjuka eller på annat vis behöver en hjälpande hand. Dessutom är arbetstiderna för dessa grupper oftast rullande och på obekväma tider. Lärarna är en grupp som oftast inte kan lämna sitt jobb när dagen är slut som andra gör. Ja faktiskt, moderaterna är det nya arbetarpartiet. Vad är vitsen med en lång kostsam utbildning när man kan tjäna lika mycket eller mera utan?

  2. Kristina Norman

    Jag tycker att du har helt rätt. det har hänt en massa positiva grejer i Vilhelmina den senaste tiden och en massa positivt är på gång, men vi lyckas inte för fram det på nått vis… Vi måste bättra oss!
    Det blir nått för Studierådet att ta tag i till hösten …;D
    Åh,va spännande!

  3. Kristina Norman

    Aaron : Här kan jag inte hålla med dig alls . Moderaterna jobbar för att arbetare ska få det sämre.
    Sämre A-kassa,
    Sämre sjukförsäkring,
    Lönedumpning mm
    Listan kan göras lång. Moderaterna håller dom rika bakom ryggen och alla andra får klara sig själva bäst dom kan. Låt dig inte luras av den fina fasaden…Titta på historien och ta dig en funderare om det deras politik är annorlunda idag. Nä det är den inte !

  4. Max Fredriksson

    Svar till Aroon (2011-07-14 14:28)
    Jag kan hålla med dej om att begreppet ”arebtare” inte har riktigt samma innebörd som förr. Det kanske vore riktigare att prata om låginkomstagare istället och dessa har definitivt inte fått det bättre. Och det du skriver om vårdarbete mm visar ju bara ännu tydligare på hur man från högerns sida betraktar omhändertagandet av andra människor.

  5. Aroon

    Jo nog känner JAG till historien men frågan är om andra gör det de som ”luras” rösta på M. Alla står ju sig själv närmast. Mer i plånboken kan göra underverk på kort sikt. Och vem intresserar sig för gamla nötta fraser som solidaritet, vård, skola, omsorg bla, bla, bla…. Gruppen som hamnar på sidan om, sjuka, arbetslösa, (fattiga)-pensionärer skiter man väl i. Det är ju den stora massan man är intresserad av i sin väljarkår och som vi vet finns den i storstäderna. Vad vi tycker häruppe och på landsbygden/glesbygden är av underordnad betydelse. Sedan är det ju rikspolitiken som styr. Vad olika kommuner har för styre spelar mindre roll eller har mindre betydelse. Räddningen för S är om det kommer till en massarbetslöshet, men så länge folk har jobb och tjänar bra röstar man lika gärna M. Vad beträffar utbildning nöjer sig de flesta med att ha ett jobb där slantarna rullar in varje månad. Sedan finns det ju de som har ett intresse här i livet och vill förkorvra sig lite extra med ett intressant jobb och får man dessutom bra lön blir det bonus. Rika pensionärer, de som haft ett bra jobb och kanske dessutom har privata pensionsförsäkringar, säger bara: By, by S.
    Det går säkert skriva en lång avhandling som skulle ge svar på de flesta frågor varför folk röstar som de gör. Jag försöker bara i all enkelhet ge min syn på saken.

    En grupp som röstar S är de som håller partiet kärt i vått och torrt eller på ett eller annat sätt är bundet till partiet. Jag håller med, S har gjort mycket gott inom landet. Välfärden, alla reformer, sjukvården, skola/utbildning, lönebildning/lönegaranti, ja listan kunde säkert inte rymmas på ett A-4. Men samtidigt kanske det blev för bra. Människan är en konstig varelse. Mycket vill ha mer och finns det en annan sida som lägger ner stora resurser på att sätta käppar i hjulet så faller även giganter.
    Det lyckades ju till slut.

  6. Aroon

    ..dessutom även om man jobbar inom de som traditionellt kallas Lo-”kollektivet” röstar ingen längre per automaik på sossarna. Fackförbunden och pampväldets dagar är räknade på gott och ont….

  7. Kristina Norman

    Jag förstår vad du menar Aroon.
    Min pappa, som var en inbiten socialdemokrat i hela sitt liv, brukade säga att ”När folk får börja äta sig mätta två gånger om dagen, blir dom folkpartister ”… Detta var på 60-talet när vi var små.;D
    NU för tiden har folk det ännu bättre så då blir kanske kontentan att man drar ännu längre åt höger. …
    Hmmm…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.