Maxade tankar

Ambulans i Arvidsjaur

 Läser en artikel nu på VK om en ung kille som rev upp ett långt sår på ena underarmen och där han inte fick en ambulans för transport in till vårdcentralen utan fick åka polisbil istället . När jag läser det ser jag ju med mina "medicinögon" att den som skriver inte riktigt har kollat vad som hänt och har dåligt kunskap i medicinska frågar. Man kan förstås inte begära att en journalist skall ha alltför stora medicinska kunskaper men att man kan göra lite minimal undersökande journalistik tycker jag kan vara på sin plats. I det här fallet skulle man komma långt om man läser den artikel man hänvisar till.

Först ock främst står det beskrivet som en allvarlig skada. Nja, vi har nog lite olika syn på vad som är allvarligt eller inte. Ett sår på utsidan av en underarm kan knappast vara allvarlig även om det nog är mycket skrämmande för en ung kille.

Det man också undviker att skriva är att det i Arvidsjaur FINNS 2 ambulanser och det har det gjort ända sedan jag slutade jobba där. En dygnet runt bil och en dagbil. Olyckan hände på dagen. Ambulanser skall naturligtvis dirigeras dit där man har största behovet av dem om man får flera larm samtidigt. Det spelar ingen roll hur många bilar som finns, det finns alltid en risk att alla är ute på körningar nån gång

En skadad arm kan åka med vilken bil som helst och jag kan tycka att en polisbil är ett alldeles förträffligt fordon, annars kan vilken bil som helst duga i ett sådant fall.

Sen ser jag ett par kommentarer i Norrbottenskuriren att man pratar om helikopter men den är inte alls aktuellt i detta fallet. Det skulle ta en timme att få ned den till Arvidsjaur och då skulle den inte landa vid skolan utan vid vårdcentralen och under den tiden hade vem som helst kunna GÅ från skolan in till vårdcentralen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.