Något är sjukt i konungareket Sverige!!

Nog är det väl ändå lite sjukt i det här landet??

För en sådär 75-80 år sedan jobbade min före detta granne,Kalle Jonsson, i"telifonsarbete" som han brukade säga.Han var en telefonsrallare,reste runt i hela Västerbotten och halva Norrbotten under sin ungdom. Då,när det inte fanns pengar någonstans,när en hundring var lika ovanlig som en hel vattenledning i Bjurholm under vintern 2010, då kostade Kungliga televerket på och drog ledningar kors och tvärs i landet. Telefonstolparna växte upp som svampar ur jorden.

Men hur är det idag då telebolagen gör stora vinster varje år? Nu kapar dom ledningarna ute på landsbygden, "uppgradering" kallar dom det för och får det nästan att låta som att vi skulle vara tacksamma för att dom tar bort det fasta nätet.

Fungerar det nått bättre då?? Nä!! Inte mycket!! Jag skulle tro att Kalle ligger och vrider sig i sin grav när han ser allt det jobb som han och kollegerna la ner raseras och monteras ner.Det går ju inte ens att få teckning på den vanliga mobilen,fast man springer som en tokig och viftar för att försöka fånga någon liten våg aom förirrat sig från masten. Nä,Jag tycker dom skulle skämmas lite och ta tag i problemet och försöka se till att vi får bättre teckning över hela landet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.