Folk svälter och Vi slänger lasagne!!

Egentligen är det ganska sorgligt, Folk svälter i världen och livsmedelsverket lägger pengar på undersökningar hur mycket mat som Svenska folket slänger. Flera kilo per person!! Hemska saker!!

Sedan så uppdagas att det finns Hästkött i Findus lasagna!! Visst, det är fel att blanda in en annan slags kött i en vara och sedan ge sken av att det är något annat.Det håller Jag ned om, och ansvariga ska givetvis få sitt straff för det, det torde väl gå under bedrägeri kan Jag tro.

Men vad Jag menar är, att såvitt det inte finns rester av mediciner eller annat kemiskt preparat, så är det ju inte att jämställa med oätbart tycker man.

Häst är ju faktiskt ätbart,och när folk far utomlands så stoppar Dom ju i sig nästan vad som helst,bara för att det är exotiskt. Och Jag tvivlar på att det köttet genomgått någon som helst veterinärbesiktning innan det tillagats.

Nä,sänk priset på det och sälj det för vad det är, eller skeppa det till folk som vet vad det vill säja att inte ha råd att vara kräsen!! Men för allt i världen, skicka inte ätbar mat till återvinningsstationer.

Sedan kan man ju återigen påminnas om hur viktigt det är att försöka köpa svenska varor, med kött från svenska bönder. För Dom har knappast möjlighet att blanda in annat än vad som står på deklarationen.

Själv blandar vi mest älgkött i våran lasagne, och Dom älgarna har varit lyckliga i hela sitt liv,åtminstone tills dom mötte mig.

En kommentar

  1. Isabell gunnarsson

    Bra sagt! Håller med det finns tyvärr så många i världen som svälter ,och jag tycker också att vi i Sverige ska gynna våra egna bönder så mycket det bara går och köpa närproducerat då vet vi vad vi får för nått , än att maten ska fara genom hela jordklotet och dessutom verkar kunna innehålla vad som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.