Ingen gemensam nämnd med Vännäs och Vindeln.

Som det går att läsa i dagens tidningar så sa Vi igår nej till en gemensam Bygg och Miljönämnd. Det gjorde Vi inte för att Vi inte vill samarbeta med De båda kommunerna, för det gör Vi gärna.

Men Vi vill inte släppa ifrån oss den nämnd som folk  verkligen behöver lokalt, att gå in och träffa våra trevliga tjänstemän om man har någon fråga tycker Jag är värdefullt. Nu hör Jag protesterna, " Men det behöver inte bli så, Dom kan fortfarande vara i Bjurholm vissa dagar". Men Vi vill ha Dem anträffbara i Bjurholm varje dag.

En annan sak som anförs är att Vi inte har all den kompetens som behövs.  Men det har inte De andra Kommunerna heller. Som K-A sa igår, "Den spetskompetens som behövs måste Vi köpa in från Storebror Umeå i alla fall", dessutom är det väldigt sällsynt att vår personal kommer till korta. Och i De fallen är det hur som helst billigare att köpa in den tjänsten per timme.

Enligt uppgift skulle det dessutom bli ca1milj kr dyrare än idag att slå ihop nämnderna för de tre kommunerna. Och Vi skulle inte få någon bättre service för den slanten. De pengarna går det säkert att stoppa i ett annat hål.

Jag vet att detta inte är något populärt beslut i vare sig Vindeln eller Vännäs, men det är väl inget, hoppas Jag, som hindrar att Vi kan samarbeta i alla fall, utan att göra den här sammanslagningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.