Bra förslag Fp

Folkpartiet kom med ett bra förslag förra  veckan, tycker Jag i alla fall.

Man tyckte nämligen att ansvaret för skolorna skall flyttas över på staten igen, bort från Kommunerna. Som det är idag så har Kommunerna det övergripande ansvaret över både personal och ekonomi.

En stor del av Bjurholms budget upptas idag av grund och gymnasieskola, och främst gymnasieutbildningarna slår hårt mot ekonomin då Vi inte själv har någon Gymnasieutbildning inom Kommunen, utan måste betala interkommunalt för den.

Risken med det system som Vi har idag är att Vi kan få en skillnad i utbildningen mellan fattiga och rika Kommuner. Nu finns det ju en läroplan som alltid måste följas, men skillnader kan alltid uppstå ändå.

Nu är tyvärr Folkpartiet ganska ensamt om att tycka detta, även om Jag vet att det finns personer även inom Centerns partiledning som tycker likadant. Och Jag skulle tro att det är likadant även inom andra partier.

Därför är det viktigt att Vi som sitter inom Kommunpolitiken oavsett parti, försöker påverka våra partiledningar att förstå behovet av denna förändring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.