Sveriges rikedom är klart överdriven.

Talet om att Vi i Sverige är så rika är som Jag ser det klart överdriven, eller i bästa fall väl dold för vanligt folk.

Vi har inte råd att ta in gamla på hemmet när de blir för orkeslösa att ta sig upp till toaletten på andra våningen, lösningen blir att ställa in en hink i rummet som de får skita i. Gamla som mer än andra har slitit, mer än vi idag ens kan drömma om, gamla som mer än någon annan förtjänar att på äldre dar få igen lite av de pengar som de matat in i det Svenska ”välfärdssamhället”. Men får de det? NEJ istället får de sitta på en hink i rummet.

Idag får Vi på glesbygden inte ens ha kvar vår fasta telefon, kablar som sattes upp i det gamla fattigsverige, i en tid när det inte fanns pengar, rivs idag ner av företag som gör miljonvinster. Vi är helt enkelt inte tillräckligt lönsamma längre.

Tidningsturer dras in, och det kan man ju kanske förstå att det inte är lönsamt längre, men servicen på landsbygden blir inte bättre av det.

Vägar som tidigare sköttes av Vägverket men som inte staten längre har råd att fortsätta med, läggs ut på entrepenad till den som bjuder lägst. Tror Ni att underhållet förbättras med mindre pengar?? Vårat vägnäts skick och underhåll är sakta på väg tillbaka till den tid när bönderna skötte en bit var av vägarna. Och det är ingen positiv utveckling för Vi har snart inga bönder kvar heller.

När man då läser om att flyktingar vägrar att kliva ut ur bussen i Jämtland kan man nästan förstå dem. De kanske ser det våra makthavare inte ser, att Svensk landsbygd är på väg tillbaka till en sämre tid.Att Sverige inte är så rikt som Vi vill göra gällande utåt när Vi har representanter på fina träffar nere i Europa, där det ska bestämmas vilka som ska få bidrag ur unionens kassa och vilka som ska fylla på densamma.

Vi måste se sanningen i vitögat, Vi kommer med dagens ”generösa” politik att inom en snar framtid tvingas inse att de pengar som sägs finnas sedan länge är borta. De finns endera i storföretagens kassakistor eller så är de redan spenderade av folk som vill verka rikare än de är. Folk som när det barkar käpprätt ändå kommer att klara sig, för då tar de bara steget över till något av storföretagen som levt gott på staten, eller så lever de på den feta pension som de själva sett till att få.

Så nästa gång Ni får höra att ”Vi i Sverige minsann har råd” fråga när gamla, sjuka, uteliggare och Vi på landsbygden ska få märka av det. Vi som inte bara kan vägra kliva av bussen utan i vår dumhet fortsätter att kämpa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.