Norrland ignoreras av de styrande!!

Norrland, och då särskilt glesbygden, ignoreras och göms bakom tjocka täcken av dumhet och infrastruktursatsningar där de inte har något egentligt behov av dem, nämligen i och omkring storstäderna.

-Ja men nu har Du fel-tyckte Jag Mig höra, Har Jag??  I storstäderna finns redan fungerande vägar, tåg och lokaltrafik samt fungerande telekommunikationer.

Vad har Vi? Ja, inte något av ovan nämnda faktiskt. Det tragiska är att man inte behöver bege sig så värst långt utanför tex. Umeå för att finna problemen.

Kör mot Bullmark, Botsmark, Vindeln, Vännäs, alla ställen större än Ström, men problemen finns där också. Och då kan Vi ju bara fantisera om då Vi kommer till Vilhelmina, Dorotea och fjäll-byarna där uppe.

Telia har nu kommit till Vännäs i sitt telesaboterande värv, där Man med stor glädje och frenesi river ner det fasta nätet och plockar bort stolpar och allt löst som kommer i sin väg. Man ska väl sälja kopparn i tråden för att spä på sin vinstmarginal ytterligare kantänka.

Nä!! Stå på er Vännäs-bor, gör inte samma misstag som Vi, även om täckningen fungerar nu, så är det mycket troligt att den som här bara blir sämre och sämre, för att Man tillslut måste stå ute på landsvägen om Man ska höra eller höras.

Vad gör våra styrande då? Ja som vanligt, många vackra ord och väldigt lite verkstad, vad annat??

Det är dags att Post och telestyrelsen och fler med dem börjar sätta press på de företag som är satta att se till att servicen till hela Sverige fungerar!! ”Hela Sverige ska leva” och ”Alla ska med” är ju slagord vi hört från bredkäftade politiker i tid och otid.

Jo släng Er i väggen!! Så får Vi då lite nöje av Er!!

En kommentar

  1. Pingback: Utanför Umeås murar mullras det | Holmsundarn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.