Politiken måste ändras från grunden!!

Politiken som förs i vårt land måste ändras ganska så grundligt, och det fort om inte landsbygden ska bli en ödebygd.

Fazer rapporteras vilja flytta sin verksamhet från Lövånger till Umeå. Det är ju en flytt som i och för sig stannar i de norra delarna. Men det flyttar ändå från glesbygd in till centralorten. Och det är ett bevis på att den politik som förs idag fungerar.

En politik som vill ha in all verksamhet från kringliggande orter till en centralort. Genom skatter och avgifter tvingas företag och även medborgare att flytta in mot en centralort. Helt enkelt för att klara ekonomin, för det är snart omöjligt att bedriva en verksamhet ute i glesbygden.

Om skatten på avstånd, den omtalade ”kilometerskatten/slitageavgiften” går igenom, även om den ”bara” hamnar på 10-12 Kr så är det för mycket. Skogen i inlandet kommer att bli värdelös. Följden blir att många som köpt hemman och står med stora lån kommer att ”gå oppne´”. De kommer att gå i konkurs, och bli tvugna att gå från hus och hem.

De fåtal bönder som finns kvar kommer att tvingas lägga ner sin verksamhet för att den inte längre är lönsam. Som ett exempel kan nämnas att i hela Fredrika gamla kommun finns inte en mjölkbonde kvar. Där står en massa bra åkermark och växer igen. Ett tips för alla ”gröna vågare” flytta till Fredrika och odla morötter.

Och när bönderna lagt ner så kommer städerna att få problem med matförsörjningen. Men man får väl leva av den rena luften när inga bilar har råd att åka längre, och när korna försvunnit så har vi ju löst problemet med kofisar som värmer upp vår stackars jord.

Vi måste se helheten, alla kan inte bo i tätorten. Men alla skatter som läggs på avstånd, utan att erbjuda ett bra alternativ, kommer osvikligt att slå mot dem som redan idag kämpar för att få sina verksamheter att gå ihop. Vi har inte fungerande kollektivtrafik överallt. Vi kan inte skicka varor och folk på räls, Vi kan inte samåka på jobbet, Vi har ofta ett par mil till affären. Det spelar ingen roll hur mycket man ökar skatten på drivmedel och avstånd, Vi behöver transportera oss varje dag. Utsläppen minskar inte, men möjligheten att klara sig själv på eget arbete minskar drastiskt då man redan lever på marginalen.Ingen okynneskör på våra dåliga inlandsvägar, det törs Jag nästan ta gift på.

Men är det så man vill ha det, då är vi på rätt väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.