Ska vi fortsätta ha demokratiska val,eller?

Är det någon mening med att fortsätta ha demokratiska val, eller ska några få bestämma vad alla ska tycka i olika frågor? Samma ”kloka” personer ska då givetvis också bestämma vilka som ska få utnyttja offentliga lokaler och färdas med offentliga färdmedel.

Det kallas för diktatur har Jag för Mig, men vissa anser sig visst ha den rätten redan idag att kunna sätta sina egna åsikter högre än andras.

Jag pekar förstås på det rabalder som utspelar sig vid väven i Umeå, och om Sd´s Jimmie Åkesson ska få använda lokalerna eller ej.

Sist Jag kollade var Sd invalt i vårt största folkvalda organ, Riksdagen. Ungefär var 5e människa man möter la sin röst på Dem. Man får tycka vad man vill om den saken, men nu är de invalda och ska givetvis ha den respekten, om inte för sina åsikter, så för sina väljares skull.

Man behöver inte hålla med om deras åsikter, man behöver inte samarbeta med dem eller underlätta deras arbete, på samma sätt som man inte behöver göra det med något annat parti som man inte är ”allierat” med. Men man bör ge dem samma rätt att utnyttja offentliga lokaler so alla andra.

Deras väljare betalar också in skatt, och det är skattepengar som betalat denna ”olickligt”märkliga byggnad.

Om Sveriges”feministiska” regering kan underkasta sig Irans förtryckarregim, och skämma ut sig i omvärlden genom att uppträda så ryggradslöst, borde detta generera mera demonstrationer och ilska än att ett, genom demokratiska val tillsatt riksdagspartis partiledare, väljer att uppträda i en offentlig sammanträdeslokal.

Sd ska bekämpas politiskt genom att de får delta i debatter och därigenom belysa deras svagheter och brister. Det är där Vi andra partier har misslyckats, och det stora misslyckandet skedde redan för över 10år sedan då man trodde man kunde tiga ihjäl dem, och därigenom hindra att de kom in i Riksdagen. En åsikt som man sedan dumt nog trott skulle fungera gång på gång.

Kontentan blir: Ska vi fortsätta ha demokratiska val, måste vi respektera det utfall som blir och handla efter det. Annars blir det diktatur. Vi har val vart 4e år, och partierna har möjlighet att ändra sammansättningen av riksdagen där, genom att lyssna på väljarna och ta sina beslut efter folkets vilja.Gör man det får man också rösterna.

Det sämsta man gör är att låtsas om att ett parti inte existerar, då får det partiet komma med vilka ideér som helst, utan att prövas och få stå till svars för sina åsikter mer praktiskt.

 

2 kommentarer

 1. Basic Rules

  Feministisk utrikespolitik har visat sig som enbart Plakatpolitik och inget annat.

  Sveriges handelsminister Ann Linde i svarta, heltäckande kläder. Hon täcker håret med en islamisk sjal och bugar lätt av vördnad inför den islamiska republiken Irans diktator. Han vägrar att skaka hand med henne eftersom hon är kvinna.

  Statsminister Löfven beskrev Irans islamistiske diktator med följande ord: ”En vänlig man.” Säg det till de som försmäktar i diktaturens fängelsehålor. Till de som torteras och avrättas. Till kvinnorna som behandlas som andra klassens medborgare. ”Vi har en bra och öppenhjärtig dialog och det känns bra”, sade han. Han pratar gärna med islamister med blodbesudlade händer, men han kan inte prata med företrädarna för ett demokratiskt parti i Sveriges riksdag. Värdegrunden visade sig vara en avgrund !

 2. Peter Ljungqvist

  Det förtjänar att upprepas att Batran och Lövet fortsatt för samtal om att ställa in valet 2018, eftersom folket inte till fullo verkar komma att rösta på dem.
  Motiveringen som man man överväger att tillämpa (givetvis helt utan stöd i lagen, men varför besvära sig om den – vi är ändå de goda) är helt enkelt exceptionellt opinionsläge. Javisst, ett läge där folket skulle komma att rösta bort är naturligtvis exceptionellt.
  Så räkna med undantagstillstånd först, sedan kommer inbördeskriget.
  De som är bäst rustade inför inbördeskriget är moskéerna, som genom Saudiarabiens förtjänst lär ha försetts med över 500.000 handgranater. Ett bra vapen som kan hanteras av alla, till och med treåringar till exempel på ICA. (Förresten, Lillan, bär bort den här till plockgodiset, och plocka ihop vad du vill ha, men håll hårt sär tills du lägger ner den på golvet).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.