Barnminister Maria Larsson på besök!

Maria Larsson besökte igår (och idag) Umeå där hon under gårdagen besökte en skola, hade pressträff med bl.a. VK och följde med ungdomspolisen i Umeå för att tala om den eskalerande användningen av droger- främst spice och cannabis- bland våra ungdomar. 

 

Jag har tidigare skrivit om detta via bloggen och insändare, om vikten av ett aktivt motverkande av droganvändning. Förutom en självklart restriktiv lagstiftning måste vi förstå bakgrunden till varför fler och fler tar till droger. Vi måste också inse att det främst genom vuxna, föräldrarna inkluderat, som denna restriktion kan verkställas. 

Maria pratade idag på kristdemokraternas vårstämma om hennes besök hos ungdomspolisen. Dessa poliser, som förtjänstfullt arbetar speciellt inriktat på våra unga medborgare i Umeå, berättade om en gemensam nämnare som de såg bland de ungdomar som drogar och ”är på glid”: Brist på stöd från vuxna. En vuxenvärld som inte finns där för dem. Som inte ser dem. Som inte är förebilder, auktoriteter och vägvisare i en krånglig värld. 

Det är här vi har en viktig grundpelare i arbetet mot droganvändning! 


Från kristdemokraternas sida ser vi familjen, de små gemenskaperna som de viktigaste beståndsdelarna för ett gott samhälle. Vi måste föra en politik som ger föräldrarna mer tid för sina barn, där det egna ansvaret upprustas och där solidaritet mellan människor möjliggörs av det civila samhället. 

Trygghet och gemenskap ska genomsyra våra ungas uppväxt! 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  I stort sett alla länder som avkriminaliserar nyttjandet av narkotika ser en kraftig minskning av droganvändandet.

  Se p åPortugal till exempel, ett land som lyckats minska drogberoendet ordentligt. Allt tack vare en avkriminalisering.

  Det är självklart rätt väg att gå även i Sverige.

  Eller hur?

 2. Trebarnsmamma

  Delar Kristdemokraternas syn på familjen. Gillar också att något parti har en agenda för dom röstsvaga – barnen! Överväger att ge min röst till Kristdemokraterna och hoppas att ni kommer över spärren. Ni behövs och gör skillnad i alliansen!

 3. Thomas Nordvall

  Svar till Åsiktsmaskinen (2013-03-17 02:55)
  Om din tes skulle stämma skulle det innebära att de flesta drogar bara för att det är olagligt.

  Och om du tror på att det är ett kausalt samband så skulle det innebära att t.ex. billigare sprit skulle minska spritkonsumtionen, eller att lägre straff för våldsbrott skulle minska antalet brott.

  Eller hur?

 4. Åsiktsmaskinen

  Inte alls, och det vet du också.

  Men när vi ser en ökning av det olagliga dorganvändandet samtidigt som vi ser en minskning av det lagliga alkoholanvändandet så tyder det ju på att en avkriminaliseering skulle kunna hjälpa att minska på droganvändandet.

  Precis som Portugal har gjort. De har firat ofantliga framgångar med att minska droganvändandet och allt är tack vare deras avkriminalisering.

  Det finns inget som säger att inte vi i Sverige skulle kunna få samma framgångar om även vi avkriminaliserar användandet av droger.

  Försäljning ska naturligtvis fortfarande vara otillåtet, men om vi avkriminaliserar själva användandet kommer användandet att minska. Precis som det har gjort i Portugal.

  Varför är KD så rädda för att minska droganvändandet?

  De övriga påståendena i ditt svar är så urbota dumt så det går inte ens att bemöta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.