Cyniskt och generande!

  Jag hade inledningsvis tänkt hålla mig till min egen agenda med mjukstart och mer reflekterande kommentarer. Men efter att ha läst en djupt förolämpande och i sak okunnig kommentar i en av bloggarna, måste jag reagera:

   Överläkaren och centerpolitikern Sven-Olov Edvinsson drabbades av hjärtbesvär för någon vecka sedan och genomgick en omfattande operation på Thoraxkirurgen, NUS. Han kom hem igår och sände via sin VK-blogg ett kort tack till vänner och bekanta för det stöd och den uppmuntran han fått under sin sin sjukhusvistelse: ”Ett varmt tack till alla som på olika sätt skickat hälsningar  och stöttat min familj”.

   Det tog bara någon timme innan en anonym person, Pelle, lämnade sin cyniska kommentar:

– Jaha du "strök" inte med denna gång! Är det inte skönt med den sjukvård som vänsterpartierna byggt upp?

   Edvinsson är en välkänd och erkänt mycket kompetent läkare inom sin specialitet. Han var under många år omsorgsöverläkare i Västerbotten och i den gärningen en av de drivande för habiliteringsuppbyggnaden. Numera är han chef för den rehabiliteringsmedicinska verksamheten i Umeå och även i den rollen en av dem som ”bygger upp” och utvecklar vården för patienterna. Trots att Pelle kanske insett det, är det många många fler än ”vänsterpartierna” – både politiker och profersionella – som aktivt medverkat till att bygga upp vården i Västerbotten!

 Jag vill med mitt inlägg bara uppmana till besinning och eftertanke!

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    S-O ÄR fortf ihågkommen i vår bransch. Som sagt; mycket kompetent och mycket stor omsorg om de han hade ansvar över. Bra samarbete , respekt och inlyssnande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.