Maud sommartalar idag i Ånäset och i DN-debatt




Maud Olofsson håller sommartal idag på Stenfors gård i Ånäset. I dagens DN-debatt presenterar hon intressanta initiativ för energiområdet. Hon vill inrätta Framtidsenergi AB Och hon vill storsata på investeringar i Norrlands inland.  

Framtidsenergi AB ska göra nåt åt att en hel del av framtidens lovande energiteknik antingen försvinner till investerare och tillverkare utanför Sverige eller helt enkelt stannar upp i utvecklingen.

För att finansiera både Framtidsenergi AB och Inlandssatsningen föreslår Maud att ytterligare ägare erbjuds köpa in sig i delar av Vattensfall: ”… det knappast några vägande skäl för svenska folket att långsiktigt vara stor­ägare i utländska kol- och kärnkraftverk”.

Samtidigt klargör hon att för centerpartiet är det den svenska vattenkraften, själva ägandet av naturresursen som en nationell tillgång, som är det bärande skälet för fortsatt statligt ägande av Vattenfall. Därför ska staten fortsatt ha kontroll över vattenkraften.

Olofsson vill använda en del av vattenkraftsvinsterna för investeringar i Norrlands Inland genom att delar av det kapital som frigörs i samband med en ägarförändringen avsätts för lokal utveckling i de bygder som genom vattenkraftens utbyggnad starkt bidragit till Sveriges industrialisering och hundra år av vinster för Vattenfall.

I sommartalet klockan 15.00 kommer mera…..




Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.