Umeå som sommarstad




Umeå 2010 imponerar som sommarstad. Så klart, vädret har spelat roll. Vi som prövats av somrar med få varma kvällar, vi minns: Bara enstaka kvällar då det varit njutbart att sitta ute.

Denna sommar har gett många varma kväller. Men Umeås uteliv har också utvecklats på ett fint sätt. En massa bra matställen med uteservering. Och framför allt: Det verkar som om allt fler Umebor och besökare valt att äta ute i sommar. Trots fler uteserveringar har det varit fullt nästan överallt, så snart solen tittat fram.

Förhoppningsvis är det här del i ett nytt mönster där det blir ännu vanligare att människor träffas mer genom att oftare och oftare äta ute. 

Att nya matställen öppnats är extra kul: Socialize i Hantverkshuset, där gäster som väljer att sitta ute har utsikt över älven, är ytterligare ett bra alternativ till med inrktning på lokalproducerat.

Tyvärr är sommaren kort. Frågan är om det går öka uteätandet också under den långa kalla delen av året. Hur gör man maten till mötesplats också i en vinterstad?

Halverad restaurangmoms skulle vara en bra början!       




Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.