Det finns en hake…
Det är den Alliansens politik för starka och hållbara finanser också under den svåraste ekonomiska krisen på mer än 60 år, som gör att svensk ekonomi idag står mycket stark jämfört med andra länder i Europa. Det är också på den politiken som gårdagens prognoser från finansminister Borg baseras.

Thomas Östros kommenterade – för en gång glad som en lärka – och såg prognoserna om 40 miljarder i reformutrymme fram till 2014 som besked om att det kan finnas pengar för att finansiera många av de frikostiga vallöften som socialdmokraterna gett.

Det är bara en hake för Östros: Regeringens prognoser bygger på den politik som Alliansens fört och vill fortsätta föra.

Med det rödgrönas höjda inkomstskatter, höjda arbetsgivaravgifter, slopade RUT-avdrag och stigande bidragskostnader, och med Orly som bromskloss för tillväxt, ser de ekonomiska utsikterna och utrymmet inte alls lika ljust ut!
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. sven

  Det finns en hake i ditt resonemang! och det är att det inte är korrekt, inte underbyggt och bygger på grova fleberäkningar/osanningar.

 2. Lars Weinehall

  Svar till sven (2010-08-21 11:51)
  Sven:

  Om du inte kan precisera är det inte möjligt att ta ställning till dina påståenden.

  Vad som däremot är möjligt att bedöma är att Alliansregeringen klarat att framgångsrikt leda Sverige genom de senaste två svåra åren. Och att den uppmuntrande prognos som igår presenterades baserades på de förutsättningen fortsatt Allianspolitik.

  Att sedan de rödgröna förslag som presenterats ger ekonomiska utsikter av ett annat slag än Alliansens, är knappast nån överdrift!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.