En arbetsdag kvar
Jag trodde att bägge entréerna till Östra Station skulle invigas samtidigt nu på lördag, men börjar misströsta.


Även om mycket hänt idag, så är det ju bara en arbetsdag kvar till Invigningsdagen.

 

Mitt intresse för att Östra Station, Sjukhusentrén, är inte bara en fråga om att med observationer via foton följa ett arbete som pågår. Jag ser med särskilt intresse fram emot att stationens rulltrappor ska bli färdig.

Efter att ett antal år dagligen – sommar som vinter – cyklat Svingen, och kämpat och trampat även de dagar när vinden blåst och regnet öst ner, har jag sen i sommar sett ’ljuset i tunneln’.

När Botniabanan blir klar, kan jag lugnt parkera min cykel på Öbacka och ta rulltrappan istället för Svingen. Den invigningen i Invigningen så jag såg fram emot vid sidan av det första tåget. Det är därför som jag nyfiket följt arbetet på gamla Onkologparkeringen.

Men nu vet jag inte hur det blir.

Cykla är nyttigt.

I min kalkyl är visserligen Svingen hälsosam för muskler och lungor. Men det finns en nedåtsida också. Risken att drabbas av olycka i utförsbacken. Så kalkylens plus och minus tar nog ut varann.

 

I morgon är sista arbetsdagen innan invigningen!
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.