Maud mot Maria




I Agenda igår kväll debatterade Centerpartiet och Miljöpartiet miljö- och klimatpolitik. Maud Olofsson underströk gång på gång hur viktigt det är att vi inte bara ägnar sig åt prat och utopier utan att också skapar konkreta resultat på vägen mot ett hållbart samhälle.

 

Miljöpartiet satt åtta år som stödparti till socialdemokratiska regeringar. Miljöresultaten imponerade sannerligen inte. Något kraftfullt klimatmål lyckades de aldrig sätta. Nödvändiga satsningar på förnybar energi, havet, naturskyddet och miljöbilar uteblev. Men som pratare, diskutant och kritiker står Mp och Wetterstrand i en klass för sig!

 

Maud Olofsson fokuserade istället på de miljöresultat som uppnåtts och på uppdraget att fortsätta forma en realistisk och genomförbar miljöpolitik för framtiden. Alliansens gröna röst (C) kommer att fortsätta detta resultatgivande arbete under nästa mandatperiod om folket ger Alliansen fortsatt förtroende. 

 

I kontrast till skarpa resultat går Miljöpartiet till val på en mängd  löften, men med den vanliga bristen på konkreta åtgärder. Trots vackert tal saknas fortfarande faktiskt 90% av de åtgärder som krävs för att Wetterstrand och Mp ska kunna nå sina klimatmål. Tyvärr tog Maria inte heller igår kväll chansen att redovisa vad dessa 90% är och innebär.

 

Maria kritiserar medan Maud levererar!

 




Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.