Alliansmajoritet bästa lösningen

 

Så var det Maria Wettstrands tur. Vanligtvis är hon mer avspånd och självsäker. Men ikväll stod mycket på spel. Det blev överraskande mycket av  ’kan inte ge besked’, ’vi har inte bestämt’, ’vi ska utreda’, ’vi vet inte’, ’vi har inte tagit ställning’ för att vara en dryg vecka innan valdagen.

 

Inledningsvis ilskna attacker mot Alliansen: Gång på gång påstod hon att Alliansen spelar SD i händerna i ett ganska genomskinligt sätt att försöka övertyga väljarna om att en röst på det rödgröna är det enda rätta för att undvika en ’utpressningsriksdag’.  

 

Min slutsats är den omvända: Som opinionsläget varit sista månaden talar mycket för att Alliansen kommer att bli störst. Får Alliansen får mer än 50% avförs alla spekulationer om SD’s eventuella inflytande  helt från dagordningen.

 

Så här finns ytterligare en anledning att lägga rösten på Alliansen.

 

De viktigaste fördelarna med en majoritetsregering har Alliansen redan visat:

 

– Den har kraft att motstå särintressen och kortsiktighet.

– Den kan hantera kriser även när det blåser.

– Och den kan genomföra jobbiga, ja ibland impopulära, men nödvändiga, beslut för att ange en ny färdriktning.

 

Alliansen anger i sitt valmanifest en tydlig färdriktning för de kommande 4 årens arbete.

 

Till skillnad från de rödgrönas valplattform som Aftonbladets Lena Mellin så uttrycksfullt sammanfattade den dag den publicerades:

 

”- En brokig samling förslag som är svåra att placera på en ideologisk karta. Man ser inte färdriktningen”.

 

Och den känslan kvarstår också efter Wetterstrands alla ’kan inte ge besked’, ’vi har inte bestämt’, ’vi ska utreda’, ’vi vet inte’, ’vi har inte tagit ställning’!