Centerpartiet och drömmen

 

Alla har vi en dröm. Stor eller liten. Gemensam eller helt egen. Vågad eller försiktig. Drömmen om det första riktiga jobbet. Eller om ett eget företag. Om att rädda klimatet. En dröm om en bättre, tryggare framtid. Idag är valet ditt. Då kan du ge drömmen en chans.

Alla partier lovar fler jobb, men vem är det som anställer?

Det behövs fler jobb, särskilt för ungdomar. Somliga tror att politikerna kan skapa jobben. Några hoppas på att de nya jobben kommer i offentliga sektorn. Centerpartiet har en annan idé om var de nya jobben kommer. Om du tror att Sverige har plats för massor av nystartade företag är vi på din sida.

 

Morgondagens jobb finns i de många små företagen. De finns i tjänstesektorn; till exempel i förskolor, kaféer och restauranger, och i avancerade miljöteknikföretag. De här jobben kan bara skapas av företagarna själva.

 

Företagare är människor med en dröm som är beredda att satsa sin tid och sina pengar på en idé. När idén bär och företaget växer med fler anställda kan drömmen förverkligas.

 

En regering kan underlätta för människors drömmar att bli verkliga. Vilken regering tror du kan hjälpa flest företag att starta, utvecklas och växa? Är det vänstersidans skattehöjningar, höjda arbetsgivaravgifter och stränga turordningsregler? Eller är det Alliansen och Centerpartiet som kan bana väg för fler jobb i nya företag?

Vi har konkreta förslag för fler jobb och företag.


Minska krånglet!

Det ska vara enkelt att driva företag! Den som är duktig på att baka eller svetsa vill ägna sig åt just detta, inte åt att administrera onödiga regler. De senaste fyra åren har krånglet minskat. Det har blivit enklare och mindre kostsamt att anställa. Vi har till exempel halverat arbetsgivaravgiften för unga. Denna väg vill vi fortsätta.


Fler företag där jobben behövs!

Många bostadsområden i Sverige är fyllda av människor med erfarenheter från hela världen. Där finns massor av människor som vill jobba men inte får. Som inte hittar fram på arbetsmarknaden. Vissa vill lösa detta genom högre bidrag och mer regler. Centerpartiet tror tvärtom. Vi vill skapa jobb genom skatte¬lättnader för företag som etablerar sig i t.ex. Rinkeby, Rosengård eller Angered. Vi kallar projektet för Nystarts-zoner, vilket har prövats med framgång i England, Frankrike och Italien.


Världens mest ambitiösa klimatpolitik!

Klimatproblemen kan bara lösas internationellt. Centerpartiet har drivit på för att göra EU till den drivande stormakten i klimatfrågor. Vi vill sätta klimatet överst på att-göra-listan! I höst väljer du om detta arbete ska fortsätta. Men du väljer också hur. Ska frågorna drivas med vänsterpolitik eller med fler gröna röster i Alliansen?

 

I Centerpartiet menar vi att politiken måste vara en balans mellan tre saker: människan, miljön och marknaden. I människan finns viljan och engagemanget, i marknaden finns kraften och pengarna. Miljön behöver båda. 

 

Vänstern talar om miljön, men väldigt lite om människan och marknaden. Deras politik handlar mest om bromsar och piskor. Vår idé drivs framåt av morötter och utvecklingsoptimism. Vår idé har sexdubblat antalet miljöbilar sedan förra valet.


Mer snurr på energin!

Sverige är ett stort land där det blåser mycket. Därför har vi stora möjligheter att bygga ut vindkraften. Och nu växer vindkraftsindustrin världen över. Centerpartiet vill fortsätta att bygga vindkraftverk. Vi vill att det ska vara lönsamt för kraftbolagen att satsa på vind genom så kallade elcertifikat. På så sätt använder vi marknaden för att få fram mer förnybar energi.

Klimatbistånd för att bekämpa fattigdomen

Vårt bistånd måste bli grönare så att det bidrar till att hejda klimatförändringarna. Så undviker vi att de allra fattigaste drabbas värst. Centerpartiet vill öka investeringarna i grön teknik i utvecklingsländerna. Med ett grönare bistånd kan vi rädda klimatet och bekämpa fattigdom på samma gång.

Etiketter:

En kommentar

  1. Lennart

    Ditt långa inlägg fick mig att tänka på Ronny Erikssons pessimistkonsult:

    ”Så det är lika bra att sluta drömma
    Det går åt helvete i alla fall”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.