Obegripligt

 

Sverige röstade häromdagen emot Palestina som fullvärdig medlem i UNESCO, FN:s kultur och utbildningsorgan. Det var 13 andra länder som gjorde samma sak – av 173 röstande. Palestina antogs dock som medlem med ett stort stöd.

För alla de som på olika sätt kämpat för att få till stånd drägliga villkor för palestinierna är det nya svenska linjen fullständigt obegriplig.

Utbildningsminister Jan Björklund förklarar triumferande att han fått övriga ledare för Alliansens partier med sig på beslutet. För mig är det en gåta att Reinfeldt (m) och Annie Lööf (c) låtit detta ske. I både nationellt och internationellt perspektiv är beslutet olyckligt, kontraproduktivt och pinsamt.

Sverige förlorar i anseende. Och EU uppträder djupt splittrat och spretar åt alla håll. De som drabbas är palestinierna. Det hjälper föga, även om det är välkommet, att de nordiska utrikesministrarna inklusive Sveriges, i efterhand riktar hård kritik mot att Israel som straffar Palestina för medlemsskapet i UNESCO.

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  En gåta är det väl inte? Snart kommer ju Moderaterna skriva att de stödde Palestinerna i Unesco, de har ju redan skrivit att de protesterade mot Apartheid, att de var för kvinnlig rösträtt mm. De ljuger ju om allt.

  Att sen Annie Lööf kallar sig C är ju bara för att hennes föräldrar,liksom Maud Olofssons far var c,de själva är ju mer blå än Moderaterna någonsin varit.Mot LAS,trots att de skyddar äldre lågutbildade på arbetsmarknaden, de är emot kollektivavtal, se salladsbarsbråket i Sthlm.

  Nä, de är mer M än M själva

 2. Maria Skiddi

  Ville bara säga att jag glatt såg dig på TV idag- å då sa jag till maken ” jag känner honom”!

  fast det gjorde jag ju inte=))) men roligt var det att se dig å att höra dig. Allt hänger ihop å du gör det bra!

 3. Lars Weinehall

  Svar till Lars Gidlöf (2011-11-03 15:41)
  Jo för mig är det en gåta att Reinfeldt och Lööf släppte igenom detta sorgliga beslut. De måste haft en ovanligt dålig dag….
  Både UD där (m) ansvarar och Centerpartiet har länge för en progressiv Palestinapolitik. Detta är motsatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.