Holmlunds minnesluckor

Kommunalrådet Lennart Holmlund har omvittnat gott minne. Han lär vara en fena att komma ihåg siffror, personer och beslut.  

Kanske det. Men även solen har sina fläckar. Och Holmlund verkar ha rejäla minnesluckor: Han verkar inte komma ihåg vad politiker från andra partier än (s) uträttat. 
 
Häromdagen förklarade han på sin blogg att ”Centern har inte gjort ett enda dugg åt regionalpolitiken sedan regeringen kom till 2006…”
 
Oj då, tänkte jag. Det var som tusan. Plötsligt är det goda minnet enbart ett minne blott. 
 
Var det inte just centerpartiet som via ministrarna Maud Olofsson och Åsa Torstensson lyckades sy ihop det Umeåpaket som just nu byggs? Som bekant hade Holmlund & Umeå i mer än 10 år försökt övertyga sosseregeringar om pengar till Umeåpaketet, men kammat noll. Med centern i regeringen löstes det! Men det har Holmlund glömt.
 
Bakom de mycket stora energiinvesteringar som nu pågår och planeras i främst Inlandet ligger i mycket hög grad den nya energipolitik med storsatsning på alternativen som blev följden av att Maud Olofsson och Centern löste upp det baklås energifrågan hamnat i? Bara för Storuman ligger investeringsvolymen på över 20 miljarder? Inte ens det kommer Holmlund ihåg!
 
Det var tack vare Maud Olofsson och Centern som Inlandsinnovation AB kom till med sina 2 miljarder i riskkapital för inlandet. Inte heller det finns med i minnet längre. 
 
Ja, listan kan bli lång. Holmlund glömmer de beslut som regeringen fattat och som gav rejält ökade anslagpengar till det finmaskiga vägnätet. Det var vare sig hjärtefrågor för m, fp eller Kd, men väl för C. Det är därför som så många nya vägbyggnationer pågått och pågår runt om i länet. 
 
Inte heller de elprissänkningar för norra Sverige som centern drev igenom ligger kvar i minnet.
 
Det här är bara några exempel på viktiga regionalpolitiska åtgärdeer som visar på handling och inte bara är prat.  
 
Jag tvivlar på att det finns nån medicinsk träning vid denna typ av selektiv minnesstörning. 
 
Det som behövs är nog hellre träning i att erkänna att andra också uträttar nåt! Även om det är svårt! 

2 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Kunde inte ha sagt det bättre själv. Kanske dags för lite politiska minnesanteckningar genom åren. Vi är nog många som är nyfikna. Inte minst i Umeå.

  2. S L Pettersson

    Den selektiva minnesförslust som Lennart Holmlund visar upp är smittsam. Den har drabbat de flesta – för att inte säga alla – S-debattörer som visar upp sig på VK-bloggen. Att erkänna att andra gör något är synnerligen svårt. Det finns väl ingen kraftfull medicin att rekommendera. Sjukan är nog obotlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.