Det bidde en tumme

Ett ”anti-klimax”.

Så sammanfattade kommentatorn Margit Silberstein socialdemokraternas vårbudgetmotion i kvällens TV-Aktuellt. Efter lång tystnad och ett antal allmänna uttalanden den senaste månaden, skulle äntligen socialdemokraterna lägga fram sina förslag.

Förväntningarna var stora inte minst med tanke på den nya sosseledningen skarp kritikmotatt regeringen inte presenterade skarpa förslag i vårbudgeten (trots att de flesta vet att det är i höstbudgeten som de skarpa förslagen läggs).

Men det bidde en tumme.

Jag har egentligen inget att erinra emot att även Stefan Löfvén vill se tiden an. Krisen i Europa är inte över. Och får Frankrike på söndag en ny president med stora spenderarbyxor, kan krisen snabbt förvärras.

Jag trodde att Löfven/Andersson skulle våga utmana Alliansen – inte minst mot bakgrunden av gårdagens alla högstämda förstamajtal.

Man behöver ju inte låta som om man är på väg till Rom – om man ska stiga av redan i Södertälje!        

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.