Vilka är utmanarna moderaterna i Vindeln? Del 1

Intressant att se vilken värdegrund och vilka kunskaper det ryms bland Vindelnmoderaterna. Kopierade hela Mikael Sundlings senaste blogg och skrev ut den i min blogg. Färgade hans textmassa blå. Skriver in röda kommentarer och min uppfattning av den verklighet Mikael lever i. Har personligen en liten annorlunda  verklighetsuppfattning. Vilken ni tror på är upp till er.

Har även en del vänner på facebook  ute i landet som följer min blogg som nog undrar vilken opposition i Kommunfullmäktige som verkar här. Som Socialdemokrat är jag stolt men inte nöjd, här kommer de i alla fall: 

Oppositionsrådet Paul Redstig (m):  http://blogg.vk.se/redstig/

Mikael Sundling (m) http://blogg.vk.se/sunken

Här kommer Mikaels senaste blogg med mina röda kommentarer:

"Nytt styre i Vindeln 2010 09 19

Vill börja med att varna mina läsare för en mycket lång blogg! Men ta er tid att läsa och sprid den gärna vidare om ni vill. Kommentar: Min blogg blir alltså dubbelt så lång.

 
Ser att Dan Oskarsson (Vindelsocialdemokraternas namn utåt) tycker att vi Vindel-Moderater är passiva (Efter en dag utan politik på min blogg). Måste upplysa mina läsare och Dan att även jag har andra saker att hålla på med än att sitta framför burken. Men nu har jag tid. Tyvärr skriver(Klicka) Dan som ni alla ser inte ett ord om deras politik.
Men han roar sig med att sia om våran! Ta bara följande uttalande som han skrev i sin blogg och som han försöker få er att tro vi står bakom: Vilka usla tjänstemän som trängs som sardiner i kommunhuset. Detta tycker vi inte!
Kommentar: Jag är inte Vindelsocialdemokraternas namn utåt. Har ingen tydlig politisk framtoning på min bloggsida. Min text däremot visar på ett samhällsengagemang och att jag är aktiv politiskt i (s). Mikael däremot med sin bloggbakgrund med foto på kommunskölden och moderatemblem ger tills man börjar läsa, intrycket av att vara kommunalråd.
 
Att moderaterna i många sammanhang anser att det finns en stor övertalighet i kommunhuset är ett kraftigt underbetyg både till ledande tjänstemän som ansvarar för hur många anställda som behövs. Indirekt ett kraftigt underbetyg till underställda tjänstemän som trots er påstådda övertalighet ändå väljer att gå till sin arbetsplats varje dag. 
  
Att vi däremot ej varit överens med en av de ledande tjänstemännen (numera pensionär) har nog alla sett i min blogg. Detta har åtminstone jag lagt bakom mig. Med andra ord är det ett utagerat kapitel för min/vår del.
Kommentar: Mikael, moderaternas konflikt med fd Chefsekonom P-O Moström är vida känd och du erkänner det så då är det styrkt i alla fall. P-O är en som vågat träda fram. Det finns fler tjänstemän som mår dåligt men som inte orkar eller vill träda fram och berätta hur ni moderater uppträder ibland.
 
Vi har aldrig utmålat någon annan tjänsteman att vara usel som Dan påstår. Däremot så har vi velat göra besparingar på kommunkontoret, detta tycker jag inte är att kalla våra tjänstemän usla. Jag tycker att det är lite konstigt att direkt man ger sig på kommunhuset blir det ett sjujäkla liv, tror inte ni som läser att personalen inom omsorgen, skolan eller andra verksamheter mår illa när de hela tiden får höra att nya besparingar är på gång??? Besparingar är inte roligt för någon, men enligt mitt sätt att tänka är det ingen skillnad på folket som arbetar åt kommunen.
Kommentar: Om moderaterna anser att det är övertalighet, så är det ett underbetyg till ansvariga tjänstemän som inte gör samma bedömning som ni moderater. Se mitt svar ovan. Det kommer nog bli livat ute bland vårdpersonalen också om ni får för lägga ut välfärden på aktiemarknaden som ni på senaste fullmäktige föreslår.
 
Tycker att Dan ska sopa rent framför sin egen dörr innan han ger sig på oss. Ni har de inom partiet som öppet kritisera en av våra ledande tjänstemän och jämför honom med tyrraner, kallar honom fackhatare mm. Dessutom påstår dessa att denne person kör runt med en bil som kommunen äger gratis. Rena och skära påhitt med andra ord. Upplysningsvis:  Ingen kan köra en tjänstebil gratis. De får betala förmånsskatt som alla andra. Om ni tar kontakt med berörd tjänsteman istället för att snacka massa skit bakom ryggen på densamma tror jag ni får en annan uppfattning.
 
Kommentar: Här delar jag din uppfattning. Känner inte till exemplet men det du skriver låter rimligt.
 
Nu har jag luftat ur mig lite!
 
Kommentar: Du skriver på din bloggsida att din främsta egenskap är att du säger vad du tycker. Jag tror dig. Skönt att skriva av sig ibland Mikael. Carl Bildt (m)skriver av sig ibland på sin blogg också. Han är Utrikesminister så han får nog tänka till innan han skriver, annars blir det nog krig mellan världens länder och politiker. Det vore tråkigt för oss Svenskar.
 
Del 2 kommer i en snar framtid.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.