Norge – Oslo – Carl Johan å Akker brygge

Vilken underbar lång weekend jag har tillbringat i OSLO. Mina ben värker efter flera timmars promenader och strövtåg genom Oslos gränder och fikaställen.

Motion av ett bättre slag men man har ju en viss tendens att sätta sig ner och ta sig en kaffe. Och inte bara det utan man unnar sig en god saftig chokladkake till. Ljuvligt – en belöning efter alla steg man tagit.

Detta får mig att tänka på vad jag skrev förra måndagen. Om vikten av att skriva ned vad man äter under en vecka. Det är ju rätt svårt att annars få bukt med sina matvanor om man inte ens reflekterar över dem man har.

Ibland möter jag – mest kvinnor – som äter för lite. Och äter man för lite så behåller kroppen det fett som finns till sämre tider. Och förbränningssystemet får sig en törn och fungerar sämre.

Många jag möter äter åt skogen, äter sällan och jättemegaportioner. Kroppen skriker efter näring och man kastar i sig allt man ser vilket får ämnesomsättningen/förbränningssystemet att slå bakut.

Titta på vad du ätit under en vecka. Vad kan du förändra? Jag slår vad om att idag är de flesta väldigt medvetna om vad som man ska äta eller inte. Men om man stoppar grejer i munnen i bara farten så reflekterar man inte hur fel det kan bli.

Gör om det hela – skriv ner vad du äter en till vecka så äter du nog annorlunda än förra.

Kaffe – låter som något jag behöver just nu.

Ta det varligt denna måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.