Överto på vitaminer och kostprep.

Mina inlägg i går eftermiddag kom inte in och nu är detta tredje försöket?.

Vad jag får diskutera detta intressant men dock för mig rätt ointressanta ämne.

Många människor har en övertro till vitaminer, mineraler, hälsokostpreparat och har glömt på något sätt att DET LIGGER EN MASSA PENGAR i preparat.

Nu ska jag tala om något för er som MÅNGA MÅNGA kommer att gå i taket om. Nämligen att det är helt onödigt att stoppa i sig alla dessa preparat för de gör inte så stor nytta som man kanske tror.
Det är nog mer ’troendet’ på medlet som spökar för jag har varit med om folk som känner av den positiva effekten efter några timmar!!!!

OK, nu tar vi det igen.
Mat, frukt & grönsaker innehåller MINDRE vitaminer och sånt än för 20 år sedan. Våra jordar håller på att vara utarmad och innehållslöst. Vilket rimmar dåligt med att potatisen växer och frodas i den.

I alla fall, om en apelsin för 20 p4 sedan innehåller (tar bara en siffra nu) 20 enheter av nått och idag bara 8 enheter. SÅ SPELAR DET INGEN ROLL eftersom kroppen behöver bara 1 enhet av det!!!???

Detta är något som hälsokostindustrin slår bort.
Alla som lär sig näringslära på lite högre nivå har allt detta klart för sig. Och det värsta med det hela är att våra idrottare som sätter i såg rätt stora mängder mat inte heller behöver en uppsjö extra tillkost.

Grejen är nämligden den att OM MAN ÄTER olika sorters mat så får man i sig det man behöver. Vilket får mig att rysa när jag ser färdigmatsdiskarna på mataffären. Allt smakar ju lika fast det heter olika.

Ja men om man har dåliga blodvärden då? DÅ behöver man tillskott för då producerar inte kroppen tillräckligt.

En bekant till mig har talat om för mig att när man obducerar folk så hittar man mängder av inlagrat klet i levern som kommer från t ex ginseng

Det man inte pinkar ut det lagrar man i kroppen.

SÅ ät vettigt och släng alla kosttillskott. Det finns MAT
som kompenserar om man inte har en sjukdom eller att det är genetiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.