Chokladbollar – recept m.m.

’Rolf’, ’Smulan’ och ’Ingen godisråtta trots allt…’ TACK i massor för att ni har tagit er tid att kommentera mina inlägg. Så kul när man får någonslags respons. Vet att det är flera som läser men inte kommenterar.

När jag är ute och pratar så brukar ofta någon ung människa komma fram till mig och klaga på att de tränar mycket och äter bra kost men får aldrig bort sin putmage. Får man då fråga den här personen så har det visat sig i de flesta fall att man HELT plockat bort fett, äter mycket light produkter och frukt och grönt.

Hur vi är skapt, vårt genetiska arv är en bit i hur vi ser ut. Det är väldigt svårt för kvinnor att få rutor på magen, att vara så deffad tar hårt på båda kropp och psyke. Dvs att man inte har så mycket underhudsfett och har hela sin koncentration, sin dag går endast ut på att hålla sig med magrutor. Varje andetag och varje sekund. Men det måste på något sätt vara värt det för dem eftersom de gör det.

Det sista som kroppen är villig att göra sig av med är FETT eftersom det är det biologiska arv i har med oss från stenåldersfolket. Överlevnad – om man ska överleva så måste kroppen kunna spara på fettet i kroppen så länge det är möjligt. Så för att få kroppen att börja avge FETT så måste vi äta minst 21E% fett per dag. Annars tror kroppen det är svält och man förbrukar vätska, kolhydrater och sedan proteiner.

Man börjar helt enkelt att knapra och förbruka sina egna muskler MEN FETTET blir kvar. Och man står bredvid en person som bantar så brukar de lukta lite illa – biproduktionen av protein är ett ammoniakämne.

Det är ofta aerobic-, gympa- och andra gruppträningsmänniskor som frågar om sina putande magar. De tränar några pass om dagen, äter bra men äter under 21 E% vilket signalerar till kroppen att den svälter och då sparar kroppen på fettet.

OBS! När jag nu sagt att man inte blir fet av fett så menar jag att NORMAL konsumtion av ämnet. Äter man mer än man förbrukar så måste överflödet ta vägen någonstans dvs man lägger det på kroppen. Så överäter man av bara LIGHTprodukter så lägger överflödet sig någonstans – på kroppen.

(Jag hänvisar om föregående information om margarin etc som ökar inflammationer etc. Undvik mat som det står i innehållsförteckningen att det innehåller ’delvis härdat fett’ – transfett)

Man kan gå ner i vikt utan att träna om man äter GI-NOLL, med andra ord INGET ALLS SOCKER/STÄRKELSE som höjer insulinutsöndringen. Det finns en man som heter Sten Sture Skaldeman som rasade 50 kg utan att träna eller röra sig överdrivet. Han började äta mat utan socker men med bra fett och proteiner.

Men jag som är friskvårdkonsult förespråkar ju träning på grund av de andra kvaliteterna som Rolf och Smulan varit inne på.

NYTTIGARE CHOLKLADBOLLAR
200 gram keso/minikeso (mixa med stavmixer)(Bra proteinkälla)
1 dl råsocker (i vanliga fall brukar man ha 2 dl men ta ner mängden till 1 dl i första hand)
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nescafe (pulver) eller kokt kaffe

Blir ca 12 stycken bollar. Ställ dem i kylen i minst 30 minuter så är det svårt att känna skillnaden mot de ’vanliga’.

Ser fram emot ’Ingen godisråtta trots allt…’ chokladtårta……smask……

2 kommentarer

 1. Rolf

  Man kan ju fråga sej också vad vi egentligen har för kroppsideal i västvärlden när en kvinna ska se ut som en vältränad karl för att vara ”vacker”….

  Om vi går tillbaka till våra rötter så har troligen karlar som har sprungit i skogen mycket och jagat villebråd ofta haft ”snygga sixpack” – dvs varit seniga och smärta av allt springande.

  Kvinnorna å sin sida har troligen funnits hemma i byn och tagit hand om barnen. De har troligen haft en kroppshydda som har varit anpassad till funktionen – dvs troligen varit litet rundade här och där för att ha förråd så att de kan föda sin avkomma utan att sina.

  I min värld är den kvinnliga putmageproblematiken snarast ett uttryck för att somliga kvinnor förnekar sin egen kvinnlighet. Det står dem givetvis fritt att göra detta, men som karl tycker jag nog att det är litet trist…:-)

  Nåja. Recept var det.

  Efter ett träningspass har man ofta såpass tomt i sina kolhydratreserver att kroppen börjar äta muskler för att hålla förbränningen igång. (Muskelmassa, alltså proteiner, har ungefär samma energiinnehåll per gram som kolhydrater, och kroppen har relativt lätt att göra spjälkningen från proteiner till användbar glukos)

  Man måste alltså tillföra något som hindrar detta.

  Min träningsåterställare, två personer:
  – Två dl lättmjölk
  – Två dl lättfil
  – Tre msk vaniljglass med låg fetthalt. Eller fyra eller fem.
  – En banan. Den kan gärna vara övermogen, det ger fin sötma.
  – Ett ägg. Eller två om du vill.

  Ner med alltihop i mixern och kör tills den slutar rycka.

  Jag brukar ge den till ungarna också när de har kutat mycket eller som mellis. ”Släng dej i väggen, Frasses milkshake” säger de om den.

 2. Smulan

  Har en väninna som just genomgått en bröstlyftning till en kostnad av 25.000:-. Hon tog helt sonika ett banklån för att fixa till det som hon tycker inte är så bra med sin kropp. Hon hade helt enkelt ledsnat ha sina bröst nere på magen, som hon kallade det.

  Dessutom så gjorde hon även en fettsugning av sin putmage. Hon fick nästan inte göra det för läkarna sa det var på gränsen för henne. Tydligen var hon inte ”godkänt” stor om putmagen för det skulle vara hälsosamt med fettsugning. Om nu det kan anses vara så hälsosamt?

  En ny operation är att vänta för att ta bort det lösa som blev hängande efter fettsugningen. Undrar lite om alla mammor som har hängande löshud på magen har tänkt på att man kan ta bort det?:-)

  Vad fettsugningen kostade ville min väninna dock inte berätta och det behöver jag heller inte veta. Hon har dessutom rätt att göra vad hon vill med pengar hon lånar eller tjänar in. En del köper prylar andra väljer andra saker att göra för pengarna. Liksom det är hennes vad hon väljer göra med dom men…..detta blev en rejäl konflikt i familjen.

  Men det jag tycker är mer underligt är hur min kära väninna som inte för så länge sen genomgick denna kostsamma fettsugning ändå sitter och smaskar på samma sätt och samma onyttiga saker som tidigare. Och inte heller försöker röra sig mer än tidigare. För mig ser det ut som att hon inom snar framtid lyckats äta tillbaka den där bilringen runt magen hon tidigare hade. Det är med andra ord som att kasta pengarna i sjön.

  Till sist vill jag tacka så mycket för att jag får våldgästa din blogg på detta sätt. Är intressant när man är intresserad.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.