Smulan – svar

Nu ska jag ta mig tid till att svara på din kommentar Smulan. Det har vart en hel del omkring mig de senaste veckorna.

Tänkte på dina ord om kroppsspråk igår. Fick ett mobilsamtal från en person som starkt påpekade att hon absolut INTE tänkte sälja mig något. Jag var nämligen, Lisbet Olofsson, en av de UTVALDA att få GRATIS prova … ja vad det nu var minns jag inte längre.

Men jag reste ragg. För det första har det varit en massa jobb, långa dagar och resande de senaste veckorn. Möten hit och dit och träffar där och här, prata då och nu etc. Så jag ansåg rätt burduskt att jag borde slippa dessa telefonsamtal på HELGEN.

Detta sa jag inte till den ’snäll-på rösten-kvinna-med världens bästa tillfälle-erbjudande’. Men min sambo tittade roat på mig för min kropp stod i försvarställning – kamp eller flykt – medans min honungssöfta inställsamma röst sa:
– Jag är inte intresserad!!

OPS…där sköt jag fram brösten och satte handen i sidan, upprepade nu utan den där honungssliskiga röstläget att:
– Nej tack jag är inte intresserad!!

Hej bara, där började jag luta mig framåt och med hela handen vifta framför mig att:
– Nej tack, jag är inte intresserad för jag måste väl betala portot så det är inte alltigenom GRATIS.

NU blev det fara och färde för nu harklar sig Olofsson, tar i från tårna och bröt denna ’nejtack – vänlighet’ mot en stor skärpa i tonen och en oktav ner i röstregistret;

– Jag är inte intresserad för man får ingenting gratis här i livet. Det ligger alltid en gömd agenda, en marknadsföringsplan och pyr under ordet GRATIS. TACK MEN NEJ TACK, jag är inte intresserad….RÖD LUR….

Tänk om nu detta hade vart KLART men inte då, jag var nu stridslysten och letade ’väderkvarnar’ att slåss mot. Då dyker sambon bara ner mer intresserad i den tidning som han läser. Liksom styr upp tidningen över huvudet och verkar totalt ointresserad.
MEN men…tidningen fladdrar lite i underkant och det slår mig att han sitter där och försöker hålla sig för skratt.

SÅ då rinner det av mig men kroppen är fortfarande på väldigt horomonstinn så jag försöker göra mig av med det genom att sticka lite på min nya halsduk!!!???

Ja Smulan – du är så underbart inkännande och empatisk med andra så jag underar om du finns inom värden. Att hela tiden funderar över varför jag reagerar som jag gör på olika personers sätt att ta emot det jag säger – orkar jag inte.

Även om jag har rätt bra pejl på det hela. Jag är en ’typ – generell – A beteende människa’ och när jag då möter B-personligheter så kan det uppstå intressanta saker. Om man då lägger till aspekten i vilken ordning i syskonskaran man finns så blir det extra intressant.

Jaj önskar att jag var mer som du men då får jag genomgå en markant personlighetsförändring. Det är i och för sig en bra grej men tar kraft och tid. Det är intressant också men tar tid.

En kommentar

 1. Smulan!

  Haha…..jo jag kan just se dig hur du gick raka vägen in i rävfällan där. Att försöka få en försäljare att förstå att ett nej betyder ett nej är kanske inte alltid så lätt men att dessutom ge sig in i en diskussion med denne försäljare om vad som är gratis och inte är verkligen döfött och ger inget annat än just frustration över att inte komma nån vart med det hela. Så Lisbeth….undrar hur mycket energi det gick åt till den ordväxlingen?:-)

  Kanske du helt enkelt skulle sagt att så här ligger det till….och så har du vänligt men bestämt tackat nej OCH dessutom talat om att du nu kommer lägga på luren oavsett vad personen i andra änden kommer säga. Och där har du bara stängt mobilen. Fixat och klart i rödaste rappet.:-)

  Och visst kostar det på att lära sig nåt nytt men inte alls så mycket energi som det kostar att elda upp sig över hur andra människor uppträder. Det är slöseri med energi då man ändå inte kommer vara överrens. Och det tar även en stund innan du varavat ner men det hela ligger där ändå och gror ett bra tag efteråt. Är väl kanske därför du behövde skriva av dig här? Eller?:-)

  Men även om man lär sig handskas med händelser som är energikrävande så kommer vi ändå då och då göra våra misstag och gå i fällor. Men gör det nåt? Vi är ju trots allt bara människor som begår misstag och det som jag sagt tidigare….av misstagen vi lär oss. Vi måste våga göra misstag för att nå framgång.:-)

  Och du Lisbeth, jag är i allra högsta grad levande och finns till.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.