Djurens rätt & Gräsmyr

Bråda dagar men jag måste bara springa in och säge en sak…

Djurens rätt i samhället. Jag förstår att man motsätter sig våldsamma handlingar mot djur, misskötsel och våld. Jag är väldigt blödig när det kommer till djur – just för att det inte kan värja sig mot dumma människor. Det säger jag ingenting om men
att börja ifrågasätta något som vi i Norrland är uppvuxna med nämligen:

ÄLGJAKT

Något för oss som är lika vanligt som att att fira midsommar. Jag höll på att säga halloween men det är ju ett påkommet påfund från det stora landet USA, lika stort påfund som detta spektakel om att man i Gräsmyr inte får leka älgjakt på dagis!!!!????
Vi lever i den verkligheten – inte i någon förskönad värld där djuren kan prata med människorna och tala om att de är orättvist behandlade.

Tror Walt Disney har en viss skuld i detta med att förmänskliga djur så de kan prata och klä på sig.

Idagens VK verkar Djurens rätt plötsligt göra en slags efterhandkonstruktion om att barnen ska ha rätt att välja om de vill vara med i ’låtsas’ älgjakt eller inte. Det var inte det som var den stora frågan i första hand utan den åsikten har utvecklats efter allt detta började funderas över.

När jag var en liten mindre människa i ålder hade vi några släktingar i Holmsund som hade minkfarm. Någon tyckte så synd om dessa minkar att de släppte ut dem. Tama djur klarar sig inte ute i skogen, de fryser ihjäl. blir uppätna, överkörda och en massa otrevliga djurplågande saker. Bara för att några trodde att de mådde bättre som vilda.

Ja jisses amalia – det var då någon som sa det i någon tidning, samtidigt som man skändade pälsaffärer i Umeå. Att hade dessa människor ett rejält jobb och ett ordentligt intresse så skulle man inte hålla på med dessa dumheter – släppa ut värnlösa djur i trafik och samhälle.

Ja jag vill att djur ska ha det bra och som Ceasar Milan säger i sina hundprogram – djur ska bemötas som djur och inte förmänskliga deras tillvaro. Men ibland urartar diskussionen om djurens rätt…

SÅJA…kasta kokta potatisar på mig nu….*muttrar*…

2 kommentarer

  1. Smulan!

    Att lära våra barn ett sunt förhållningssätt till livet och döden kan för oss vuxna ibland bli en svår uppgift. Många gånger påverkar vi våra barn med våra egna åsikter istället för att berätta fakta om hur det verkligen är och sen låta barnen ställa sina frågor till oss.

    En del av oss jagar, inte för att det längre behövs för att överleva utan för att vi måste se till att hålla djurstammarna på en något rätt nivå då rovdjuren inte räcker till för den saken längre. Det är heller inte svårt att berätta varför man föder upp en del djur enbart för pälsens skull. Barn tar saker och ting mer naturligt om man bara inte lägger på dom ens egna åsikter.

    Vita lögner är sällan bättre än svarta lögner. Att undanhålla information som kan ha betydelse är också en slags lögn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.