Magma-dag

Halva dagen har spenderats i det kvinnliga nätverket Magma Västerbotten. Numer är nätverket uppdelat i både en Umeå och en Skellefteåsektion. För mig är det kanon eftersom jag har bara en aningens längre till Skellefteå och kan då välja vart jag vill åka. Har ju en del företagerskor i Skellefteå – inte minst Ambassadörerna – som jag känner sedan tidigare och via ett annat nätverk. Så jag känner mig RIK.

Magma hemsida – bilder & info från både dag/kväll

Först åt jag lunch med nätverket på Invito – blev lite sen på grund av (funderar vad jag ska skylla på) LATHET kanske. Jag tog fel på klockan helt enkelt men jag var så varmt välkommen i alla fall. Vi fick den stora äran att få lyssna på Eva Grundelius med ’Hållbar kommunikation’.(Hennes hemsidal)

Hon har arbetat fram ett bra verktyg, Kommunikationskartan vilket är ett instrument som mäter kommunikationens ’nivå’, tar tempen på samtalet och visar på om det är ett jämbördigt samtal eller om någon tar kommando över det. Samtalet kan gälla allt från vänskapligt, förhandling till konflikt. Verktyget visar fort på hur hållbart samtalet är, om man kommer att komma överens eller inte. Man får fort en indikation på om det urartar.

VÄLDIGT INTRESSANT intressant för mig som i många sammanhang förstått att jag kan vara too much. Mina styrkor kan fort bli stora hot i min omgivning eftersom jag kan vara påstridig, argumenterar och LYSSNAR INTE (har jag nu förstått )på andras argument tillräckligt mycket för att göra en kompromiss som känns rätt för oss båda.
Tänker också på att detta skulle många må bra att lära sig – i affärslivet – inom familjen etc.

Flanera
Sedan gjorde jag några ärenden på stan, flanerade, tittade på kläder & smink & grejer. Förstår expediter som formligen får frispel på sådana som jag. Ska titta med fingrarna och pilla på det som jag egentligen inte ska ha – bara är nyfiken. Kollade bokrean så inga av mina böcker hamnat på det borde – de reades bort för tre år sedan. Så bra att en av dem gick i fjärde nytryck den sommaren. Sist men inte minst fika på NK

Kvällsaktivitet med Magma och Anna Lafvas

Kvällen började i med ett myller av trevliga och intressanta magmakvinnor. Anna Lafvas från Skellefteåhamn sprudlade av energi, entusiasm och inspiration. Hon berättade att omständigheterna tvingade henne in i att tänka nya banor och att tiden var mogen för att skriva en bok. Tyvärr så visste hon inte om vad hon skulle skriva så det hela slutade med att hon skrev en bok på två månader om ’hur hon skrev denna bok’. Dvs hon berättar om möten med förläggare, tänkta kunder och andra aktörer som kunde tänkas köpa den.

Det roliga är att hon hade samma tankar som jag hade när jag började skriva böcker om att de var lämpade som julklappar som företag skulle ge sina anställda etc. Sånt som sket sig fullständigt för mig också. Företagen är inte så intresserade vad de ger för julklapp så det blir det traditionella från nått stort ’trycka kläder/present/choklad/ljustake/ölöppnare firma.

Detta blir ett lång bloginlägg – orkar ni läsa????

Näste roliga grej har jag varit med om förr och det är det mest effektiva som man kan tänka sig. Här gick det till – i korthet – vi var först 5 stycken personer om har en idé om något.
Övriga delas in i 5 grupper. Vi som har en idé presenterar den för ’en grupp’ under 1 minut. Sedan under 10 minuter ska gruppen ge mig förslag, lösningar, idéer på det jag frågar om.
Jag som har idén får inte säga något särskilt utan mest anteckna alla förslag eftersom man vill ha flöde, brainstormingtillåtelse. Ju galnare förslag desto bättre.

Efter 10 minuter roterar gruppen och man får en ny grupp som ska brainstorma. GREAT. Detta pågår tills alla har mött alla idébärare.

Hur det gick?
Jaaaa det tänker jag inte avslöja men titta in på Magmas sida och på Annas blog

Nu har jag mail att kolla på..
tjillevipp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.