DesignHögskolan & UF företag

Jag har fått den stora äran att vara mentor till ett UF företag i Umeå. Idéer som spirar, inga hämningar, stora och små planer som ska landa i en verklighet som ska fungera. Tiden som rinner mellan fingrarna, pengarna som inte finns och frustrering över problem som uppkommer på vägen och som måste lösas.

Det är underbart att få vara en del i en skapande process men det känns lite sorgligt också för mina adepter ska även passera sin utbildning med glans + att de ska starta företag och få allt att fungera runt det. Menar att jag har inga avgångsbetyg, uppsatser etc som ska lämnas in. Kommer jag till ett problem som ska lösas så kan jag grotta ned mig ordentligt tills det är löst. Det funkar inte för ett UF företag – skolan ska också funka.

Men kraven på deras företagande är högt, de ska bedömas under de två dagar när man på Nolia är på mässan. Den mässan är i slutet av denna vecka. SÅ vad satsar man på? Ett bra avgångsbetyg eller höga poäng på det företag de ska avveckla innan de slutar. Vad väger mest i andras ögon, vilken merit bör man satsa på?

Tack och lov ska jag inte bedömas på samma sätt – GREAT.

MITT (ni ska veta att jag är SÅ stolt och jag vet att man kan inte äga någon annan men ?men?) UF-företag har haft sina mottgångar eftersom man importerat vissa delar och med det uppkom vissa buggar i bokföringsprogram etc.

Det som fick mig att reagera är att de ville göra något roligt med sin monter som ska finnas med på mässan i slutet av veckan. De tog beslutet att gå till Design Högskolan och fråga om de var intresserade av att hjälpa dem med montern. I sin tur skulle de få ha sin logga, sitt/sina namn väl synliga. En otroligt bra win-win situation, helst när jag vet lite grann mer dvs vilka som kommer att besöka deras monter för att uppmärksamma dem både i skrift och på bild.

DRÖM OM MIN FÖRVÅNING – DE PÅ DESIGNHÖGSKOLAN ville ha BETALT för att göra detta!!!!!!!!!!

Väldigt konstig attityd tycker jag och inte visste jag att eleverna på Design högskolan driver företag för det kan väl inte vara frågan om svarta pengar. FÖRLÅT?inser direkt att det kan inte vara så men LITE UNDRANDE BLIR MAN?

Samarbetar man inte mellan skolorna?
Jag känner att mina adepter tänker alldeles rätt, de erbjöd ett otroligt bra marknadsföringstillfälle. De kanske borde ha tagit 5 000 kr + moms för marknadsföring (designerna får sätta ut sina namn etc) samt att de ’erbjudit’ 5000 kr + moms, betalning för monterhjälp.

ELLER ?.. hur tänker de?
Jag kan inte tänka mig en mer fulländad marknadsföring när man ser vilka aktörer som står bakom UF – företagande. VILKEN SJUJÄKLAR REKLAM.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.