Nya testbanor – TÅG

 Jag har haft den roliga förmånen att föreläsa uppe i Arvidsjaur och samtidigt förkovra mig i testbanan. Hur livet runt denna bana ter sig för samhällsmedborgare och vilka tjänster som skappas under vinterhalvåret.

Min vän Lennart Fransson, Doktor i IS som jag skrev Isboken tillsammans med har även han varit inblandad just i testbanan. Hur man armerar isen för att hålla för friktion och den värme som uppkommer när dubbarna möter isen.

I alla satt vi några kvinnor och förkovrade oss på Costas eftersom vi var lite sena till Lottas och rymdes inte. Snön vräkte ned och vi skulle ta sena bussen hem till Robban. Hela Sverige var nedsnöat och tågen från söder cirka 24 timmar försenade.

Då kläcker min väninna Ingrid ur sig den hittils bästa affärsidé på länge.

– Varför gör vi inte en testbana för TÅG. Skottar över is och snö och testkör dem fram och tillbaka!!??

Ja, varför gör vi inte det?

 

www.isboken.blogspot.com

 

 

HANÄBÄST

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Anna Westin

  Jo det är alltid trevligt med kommentarer men själv är jag dålig på det. Vill gärna ha någon relation till inlägget jag kommenterar. Såg att du hade läst Roslund & Hellström, var den bra? har läst 3 böcker av författarduon och blivit mer eller mindre besviken varje gång.

 2. Lars Valler

  – Varför gör vi inte en testbana för TÅG. Skottar över is och snö och testkör dem fram och tillbaka!!??

  Tänk va enkelt livet blir om vi inte krånglar till det.. vore väl underbart om man kunde testköra SJ:s styrelse med. Nu har jag inte behövt åka tåg sen förra hösten, men satt 5 timmar på ett tåg pga av isbildning på spåret eftersom man valde att bara använda ett tåg när man startade i malmö oh fastnade en bit från östersund mitt i natta. Inte första året som vintern verkar vara en överraskning.

 3. Per Hansson

  Jag håller med! Sedan tycker jag att staten ska ta över både räls och tåg. Och sänka priset mycket! Må gott!
  Per

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.