DANSANT

Jag må vara en gammal raggarbrud men jag är hårt lärd i att kunna föra mig på ett dansgolv (tycker jag – allt är relativt)

Min dansanta karriär ute i lander börjades då det bara fanns två sorters musik – ROCK & ROLL.
När "gänget" var ute och man någon gång hamnade på dansgolvet och inte bara ute på parkeringen så uppförde vi oss nu med pappas ord;

– ohyffsat, förstörde och skapade oreda på dansgolvet!!

Vi lade våra ytterkläder och väskor mitt på dansgolvet och sedan shakade vi loss en och en i en cirkel runt. SKREK när Svenne Hedlund sjöng Cadillack istället CHEVROLET – moget ja så moget.

Det blev liksom som ett härvelkors hela dansgolvet – MAN GILLADES INTE!!

I alla fall så har jag mycket danstakter i mig. Pappa som var ortens danscharmör svirade runt med tanterna i de mest spektaktulära poserna. Detta fick vi "barna Olofsson" också lära oss. På köksgolvet hemma i Storbäcken lärde pappa oss alla dessa steg, svirade runt med oss och lärde oss takt och hyffs. Inget kladdande på danspartner och se för bövelen till att lukta gott!!!

Det var ibland väldigt roligt att släntra fram till någon proper gentleman och bjuda upp. Se den lilla skräckslagna blicken först men man nobbades aldrig. När man sedan svirade runt som värsta "Lets dance" stjärnan och såg herrens lilla leende smyga sig fram när de fattade –
"den lilla jeansklädda – raggarbruden; kan föra sig på dansgolvet"


TACK PAPPA
HANÄBÄST

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.