Josefin – weekend

Läste unika Josfin Isakssons ledare i fredagens weekend. Jag gillar den här tjejen, hennes sätt att skriva, uttrycka sig och fundera kring livets alla krångligheter.

 
Jag tar det ett steg till så har jag fått en insikt som jag luftat med en del andra. Nämligen vi ”gamla” 50-60-talister känner oss på samma nivå med de som är yngre. Jag KÄNNER mig i samma ålder som arbetskamraterna runt 30 när jag pratar med dem, känner mig i samma ålder som brorsbarnen, känner mig i samma ålder som de i min ålder.
 
Naturligtvis förstår jag att det har med att jag ”redan varit” i den åldern. Igenkänningsfaktorn ät hög, erfarenhetsmässigt passerat och gjort det som man kanske gör i den åldern. Jag har redan vart där, redan känt atmosfären och känner mig nostalgiskt.
 
Detta är en FARA, eftersom jag även delegerar och kommunicerar som om de jag pratar med är på samma nivå, ålder som jag. Det funkar rätt dåligt på många plan – KAN JAG SÄGA. VI PRATAR INTE SAMMA SPRÅK helt plötsligt.
 
Tänker jag ett steg till så är det på samma sätt när jag pratar med de som runt 70 år. Jag har respekt för dem, lyssnar och begrundar vad de säger men eftersom jag inte ”varit” än i deras ålder så kan jag inte riktigt förstå eller vet vad de riktigt talar om.
 
INTRESSANT – vad tror ni om min teori, är jag helt ute och cyklar???

En kommentar

  1. Jeanette

    Visst, vi har passerat vissa åldrar och har därför insikt i dem, men jag tror också att vi är mer flexibla än de äldre i samhället. Eller ska jag säga ”unga i sinnet” som det hette förr 😉
    Däremot beror det inte på att man är en liten ”rebell”(ser typ James Dean framför mig när jag tänker ung i sinnet)…utan helt enkelt för att vi förväntas hantera saker på ett annat sätt idag.
    Eller är Jag helt fel ute nu? =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.