Boeuf Bourguignon
Mustig Boeuf Bourguignon på älgkött
Jag hittade ett riktigt mysigt, mustigt och enkelt recept på höstgryta. När jag lyckas laga det och resultatet blev kanonbra så sträcker jag på mig. Är ju inte direkt bra på att laga mat så det är kul när jag lyckas laga nått utan att bränna eller förstöra det med 2 kg salt eller peppar.
400-500 g älggrytbitar
1 msk neutral olja
250g chalottenlök/steklök
1 paket tärnad bacon
5 klyftor vitlök
500 gram morötter i bitar
3ndl matlagningsvin eller vanligt vin
1 msk soja
1 tärning buljon
0.5 kruka timjan, repad/hackad
Salt och peppar
Bryn grytbitar – lägg i tjockbottnad gryta.
Tillsätt vin, buljong, soja och lät koka under lock
Bryn bacon, lök och vitlök – lägg över i grytan.
Tillsätt morötterna
Puttra under lock i cirka 30 minuter
JA, taskig bild
Senaste kommentarerna