Boeuf Bourguignon

Mustig Boeuf Bourguignon på älgkött

 
Jag hittade ett riktigt mysigt, mustigt och enkelt recept på höstgryta. När jag lyckas laga det och resultatet blev kanonbra så sträcker jag på mig. Är ju inte direkt bra på att laga mat så det är kul när jag lyckas laga nått utan att bränna eller förstöra det med 2 kg salt eller peppar.
 
400-500 g älggrytbitar
1 msk neutral olja
250g chalottenlök/steklök
1 paket tärnad bacon
5 klyftor vitlök
500 gram morötter i bitar
3ndl matlagningsvin eller vanligt vin
1 msk soja
1 tärning buljon
0.5 kruka timjan, repad/hackad
 
Salt och peppar
 
Bryn grytbitar – lägg i tjockbottnad gryta.
Tillsätt vin, buljong, soja och lät koka under lock
Bryn bacon, lök och vitlök – lägg över i grytan.
Tillsätt morötterna

Puttra under lock i cirka 30 minuter    
JA, taskig bild

    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.