Vandrande hjärtinfarkt

Att vara småföretagare som jag är, i en bransch där lönsamhet inte syns så hårt i budgeten är ett litet …hell.. helst i Norrland där man har svårt för att se den här åtgärden på sitt företag.

Att ha personal med dålig kondition sänker produktiviteten – hur man än vänder och vrider på problemet så orkar den inte vara produktiv 8 timmar
per dag.

Det finns mängder med vetenskapliga bevis på det med orsakssammanhang (Irma Åstrand ett exempel). Man vet alltså att människor med dålig kondition inte orkar lika mycket, tål inte stress, högt arbetstempo och har en fritid som går åt till att vila sig inför jobbet.

Om det kommer en arbetssökande med övervikt, svettig i pannan när du gör anställningsintervjun, röker och dricker mängder av kaffe SOM HAR ALLT SOM DU ÖNSKAR I KUNSKAP FÖR JOBBET?

Vad gör du? Anställer? kan vara en vandrande hjärtinfarkt.

Varför då inte ha en väl fungerande friskvård att erbjuda den här personen – träna upp den till en fullfjädrad arbetskamrat.

Men nej, inte i Norrland näää..det är ett personligt ansvar att se till att man är frisk och kry.

FÖRETAG FÖRLORAR PENGAR på sin orkeslösa
personal när produktiviteten sjunker. Hur mycket man än förändrar arbetet, köper nya stolar etc så inte blir personalen piggare och orkar vara pigg 8 timmar på jobbet.

Man blir trött….

2 kommentarer

  1. zappafan

    Annars är det nog många tjockisar som sitter inne på kontoren & lyfter papper utan svett i pannan,varför träna? bra betalt i regel dessutom…

  2. Marja Granqvist

    När jag jobbade på kommunen fick alla specialstolar, höj- och sänkbara databord, armstöd,headsets till telefonerna m.m. utan några besvär, men sponsring till friskvård var svårt att få. Hälsoundersökningar fanns, men ingen konkret uppföljning osv. Jag tror att det skulle vara billigare i längden att satsa individuellt på varje anställd.
    Ha en bra helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.