Nyfiken vs Intresserad

Ena veckan;
– Herregud vad du är nyfiken. Jag berättar när jag är mogen för det. Måste du fråga så mycket.
– Men jag är inte nyfiken utan mer intresserad av dig
– Näää du är rent nyfiken!

Andra veckan; 
 – Du är så egoistisk, du frågar inte mig längre.
– Men förra veckan tyckte du inte om att jag frågade och sa att jag var nyfiken?

 
Kommunikation är svårt.
Frågar man för lite så är man inte tillräckligt intresserad och egoist som bara bestämmer själv.
Frågar man för mycket blir det tjatig och upprepande och går under ordet "nyfiken". Att vara nyfiken är ett fult ord.

 
 Vad är det för skillnad på nyfiken och intresserad? 

FICK EN ROLIG KONTAKTANNONS;

 

 

Etiketter: ,

9 kommentarer

 1. Kina Levin

  å andra sidan, så kan man ju tycka att ”motparten” borde ha ett egenintresse i att föra ett samtal om sig själv och sina intressen, planer osv…
  Det kan ju inte bara ligga på dig att ”ta reda på” saker och behöva fråga för att få veta…
  Fattar du vad jag svamlar om:)?!?

 2. Smulan

  Jag förstår vad du menar men det är upp till var och en att tolka det man säger som den vill. Man kan endast ge en förklaring som svar och räcker inte det så har man ändå försökt. Att personen sen ändå kan tolka en som nyfiken så ligger det mer hos personen än hos en själv då man själv vet att meningen bara var att man helt enkelt var intresserad.

  Vi människor är som vi är och kommer alltid att bete oss underligt mot varandra. Att alltid förstå det hela är nog en utopi men man kan alltid försöka. Att göra så rätt man bara kan gör att man kan se på sig själv som en helt okej människa.:-)

 3. Freddan

  Det är faktiskt svårt det där. Jag vill inte att någon ska tjata på mig och fråga samma sak flera gånger MEN jag märker ju att jag inte svarar på frågorna jag får. Eller att jag tror mig ha svarat och då blir ju utgången väldigt förödande.
  Ingen vill väl gnälla men man måste ju få ett svar. Fattar till och med jag.

 4. Lina

  Det är väl rätt typiskt KARLAR attt säga att vi kvinnor gnäller. När de inte ids svara eller fråga nått själv. Då agerar man istället själv och skiter i att fråga.

 5. Lisbet Olofsson

  Svar till Smulan (2011-06-28 10:30)
  Det värsta jag vet är att bli en gnällkärring – jag vägrar.

  Ja det är upp till var och en att tolka – och mest deras sinnesställning.

 6. Lisbet Olofsson

  Svar till Freddan (2011-06-28 10:54)
  Varför är många karlar så – att ni skiter i att svara. Som om ni inte HÖR vad som sägs och i nästa stund säger man att vi GNÄLLER??

 7. Smulan

  Hmm…jag tror inte jag vill välja att säga typiskt karlar. Jag tror helt enkelt att det är så att män och kvinnor ser saker och ting på olika sätt. Jag tror män ser på saker och ting som att det inte har så stor betydelse medan vi kvinnor gör tvärtom. Inget är mer fel eller rätt än det andra men det är ändå det som gör att vi inte alltid förstår varandra.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.