Biffig kvinna

Den mest frågade frågan är;
– vad äter du?  (alltså jag nu)
(Om man nu bortser från att jag glömmer äta och ibland klämmer ned en påse ostbågar och en kanna kaffe så har jag ju lite kläm på det hela.)

Jag är en tyyypisk proteinmänniska och hur kan jag nu säga så och vilken vetenskap grund med orsakssammanhang ligger nu baklom detta –
JO SUNT FÖRNUFT.

När jag är hungrig och klämmer i mig tre nektariner & två bananer – så är jag lika hungrig som innan. DVS kolhydrater är inget för mig för att bli mätt. Därför äter jag inte så mycket frukt utom då för vitaminupptaget.

Vad jag äter är rätt mycket proteiner och BÄR som har mycket mindre fruktos (kolhydrater) än frukt.  Så det blir rätt ofta ca 1 – 2 dl bär i olika former (här på gården plockade körsbär & svarta vinbär), 1 dl keso eller naturell kesell. Toppa med några matskedar vanilj- eller hallon kesella för god smak. Några nötter/frön och ibland lite krydda som kanel eller kardemumma.
Sedan blir det rätt mycket KÖTT

(ajabaja nu kommer veganerna att stå på min bro med en bensinbomb)

Jag får ju många fråga angående KOST även om jag är rätt dålig på att laga mat (läs brist på intresse). Det kan ju ha något med att jag har alldeles för mycket utbildning i näringslära och sånt där.

9 kommentarer

  1. Marina Forsberg

    Hej Lisbeth
    Haha låter som mig jag glömmer helt enkelt att äta och tja ostkrokar är inte så dumt 😛 Själv tycker jag att det otroligt jäkla tråkigt att laga mat. Men men jag lagade faktiskt till fläsklägg och kokade även ben till ärtsoppa så lite duktig var jag i helgen. Ja bär är ju godare än frukt tycker jag men men är dålig på att äta det oxå.
    Nu får du ha en bra dag kram marina

  2. Kinna

    Jag vill också bara äta proteiner men jag är jättedålig på att hålla mig till enbart dessa…..börjar så bra men sedan åker jag dit! Har för nära till godishyllan här i butiken, hm!

  3. Lisbet Olofsson

    Svar till Kinna (2011-08-22 09:05)
    aj aj…du har inte rikigt bestämd dig än.
    Eller så skulle du ta en detox på några dagar, tömma kroppen på sockersuget och börja om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.