Inspiration & Poesi

 

8 kommentarer

  1. leif Lundberg

    God morgon Lisbeth,

    efter vårt utbyte av kommentarer på min blogg hade jag hoppats på en ytterligare kommentar från dig eftersom du tyckte att det var viktigt att din kommentar visades. Tyvärr kom ingen fler. Jag blev då intresserad av att läsa mer av vad du skriver på din egen blogg. Jag mmåste säga att jag ofta blev redigt förbluffad och hade svårt att förstå logiken och budskapet. Ett exempel ur mängden heter ”Dataspel vs läsa bok.” Där jämställer du att spela dataspel med att läsa ”en hederlig bok.” Dessutom anser du då att läsa en bok är ”sanslöst onödigt”. Märklig ståndpunkt när det gället utveckling och mäsnklig växt Ett förbluffande uttalande. Inte minst från en som skrivit mer än tio själv.

    Ja, det var ett exempel på svårbegripliga tankar och budskap. Att jag skriver sådant här kommer troligtvis att klassa mig som ”negodil” eftersom jag inte tycker som du men det är i längden farligt för den egna utvecklingen att bara umgås med sina gelikar.

    Undrar om den här kommentaren kommer att visas? Men Du visar väl alla kommentarer till din blogg?

    Leif Lundberg/Innebandyläktarcoachen

  2. Lisbet Olofsson

    Svar till leif Lundberg (2011-12-09 09:01)
    Nämen har du svarat på din blogg —- JAAAAA måste rusa dit.

    Vad roligt att du tar dig tid att lägga kommentar – I Like that – HEDER TILL DIG, underbart.

    Det roligast med att blogga och få respons är just hur mottagaren av ens ord tolkar in det man skriver. Eftersom alla har sina egna bagage att ta lärdom av. Det är viktigt att komma ihåg att en mening kan tolkas på mängder olika sätt – SPÄNNANDE tycker jag.

    När jag skriver mina inlägg så är det för att skapa frågeställningar och funderationer hos andra. Det är inte alls säkert att JAG ens har tänkt tanken ut och bestämt mig för vad jag tänker.

    Jag läser mycket böcker i perioder men spelar inga spel eftersom jag finner inget nöje i det. Jag är inte intresserad av det och kan ibland tycka att det är meningslöst med spel. Men så tänkte jag till och funderade om det då inte är lika ”meningslöst” att läsa böcker.

    Nu finns det ju många olika böcker och spel. Är jag intresserad av att läsa så läser jag och är jag intresserad av att spela så spelar jag – oavsett innehållet.

    Jag tror att mycket handlar om INTRESSEN. Vad vi är intresserade av. Motorsport klassar golf som meningslöst och tvärtom. Det är så enkelt att slå ned på andras intressen oavsett ”nyttighetsgrad”.

    Nope, du är ingen negodil. En negodil är en person som dräner en med negativa upprepade tankar. Du är mer en riktigt kul person att byta ord med, du kan lära mig ett och annat. Jag har inga problem att byta åsikt om jag blir övertygad och jag har inga problem med att acceptera olikheter.

    Ha det bäst

  3. Leif Lundberg

    Trevligt svar,

    för det första måste jag erkänna att jag är inbiten golfare och har svårt för motorsport..

    För det andra har jag jobbat en del för ett par år sedan som jobcoach och med outplacementfrågor. Dock inte för arbetsförmedlingen…

    Hoppas du har förstått innbörden i begreppet läktarcoach.

    Om du trots allt finner det förmätet med att självutnämna mig till det kan jag backa upp den titeln med sex års universitetsutbildning i grunden inom beteendevetenskap och trettio års erfarenhet som utbildare, handledare, mentor mm med mänsklig växt som inriktning.

    Vi kan väl hålla oss på en blogg i fortsättningen.
    Underlättar mycket.

    Trevlig helg/ Leif

  4. Lisbet Olofsson

    Svar till Leif Lundberg (2011-12-09 13:39)
    men hallo där….har ju en fyra – fem coacher som gör det jobbet. Jag utbildar bas-grunden för fortsatt utveckling.
    Jag är dålig på att coacha, jag mer talar om hur man ska göra.

  5. Lisbet Olofsson

    Svar till Leif Lundberg (2011-12-09 12:51)
    Du vet att de utbildade licenserade äkta coacherna skyr sådana som du (och jag) som pesten eftersom vi inte har betalt 50 000 för utbildning och ett papper som intygar din äkthet som coach. Detta oavsett hur mycket utbildning och pedagogik vi än har.

    Jag funderar hårt på vilken trend som kommer härnest efter just ”coach”-eran och vilken trendsjukdom som ska ta oss ifrån stress, utbrändhets och utmattningssyndrom/depressionsfacket. Vad tror du?

  6. Lisbet Olofsson

    Svar till Leif Lundberg (2011-12-09 14:26)
    Ja det har du ju rätt i.
    Trend är ju att åta något som man bara behöver hålla i en hand så mankan använda den andra till datorn, telefonen, köra bil och klappa katten, frun/mannen samtidigt.
    Fast ”smörgåsbarer” håller på att gå ur tiden kanske – som subway etc (eller vad de nu heter)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.