Ekologisk hit å dit

Jag såg för ett tag sedan ett program för "RawFood" i Sverige. En kvinna som lagade mat av jordens tillgångar utan kött dvs vegetariskt.

Hej vad det gick bra men jag började fundera hur ekologiskt är det med Macapulver – en rotfrukt som växer i Anderna, Perus bergstrakter.

Och råkakao – Det råa kakaon har ca 4 ggr mer antioxidanter än sin "vanliga" rostade motsvarighet.

Dessa pulver (borde inte nyponpulver funka lika bra) förslas ju över hela världen också. Är det inte flyg som kräks ut så mycket skit i luften så vi vanliga bilister förorenar inget i jämförelse.

HUR EKOLOGISKT ÄR DET DÅ?

6 kommentarer

  1. Sven.

    Varför ska vi ha mat från alla världsdelar istället för att producera den mat vi behöver, vad händer om det blir stopp i importen?

  2. Inger Hellman

    Nej..det är inte ekologiskt för fem öre..
    Jag försöker i möjligaste mån köpa lokalt, regionalt och i alla fall svenskt…för övrigt så kan jag känna mig galen på alla konstiga råvaror och ingredienser som ingen vanlig människa vet vad det är…dessutom så har dom fraktats runt hela jordklotet. Visst faller jag för frestelsen att köpa nåt exotiskt ibland, men jag försöker verkligen tänka mig för…

  3. Anders

    Köpte en gång en förpackning med ekologiskt te. När jag öppnade förpackningen visade det sig att varje tepåse var inviduellt förpackad i en egen plastpåse. Det enda som var ekologiskt var själva tebladen så ibland undrar man om man får använda begreppet ”ekologiskt” hursomhelst? Det borde vara den totala miljöpåverkan som räknas, inte att produkten innehåller en eller ett par ekologiska beståndsdelar.

  4. Lisbet Olofsson

    Svar till Inger Hellman (2012-01-16 17:19)
    Jag försöker lixom göra lite grejer i det tysta. Sånt som jag tycker är smarta val utan att det påverkar mitt leverna för mycket.

    Fast ibland är jag nyfiken på vissa smaker som gojibär etc men väljer hellre tranbär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.