Arbetskraften vänder hem

Arbetskraft saknas i olika led i vår region. Nu har ett gäng varit ned till Stockholm och raggar arbetskraft. Det som återkommer hela tiden är att kärleken är starkare än jobb. Så får inte båda jobb som kommer det inte att fungera. Så beskriver många situationen idag.
När bara den ena finner jobb så stannar man inte länge.

INFOTECH

BAKGRUND
Umeå på Strand har nu arrangerats två gånger och efter denna gång får nu arrangörerna utvärdera och se hur man kan fortsätta det nödvändiga arbetet med att locka fler att flytta till Umeå.

– Vi fick omkring 150 nya jobb inom it-branschen bara ifjol i Umeå, men det räcker inte. Företagen behöver ännu fler medarbetare, summerar Roland Carlsson, näringslivschef i Umeå kommun som också gärna ser att fler företag flyttar sitt huvudkontor till Umeå.

– Det är där som kompetensen finns, utbrister han.

Bland de som fanns på plats i Stockholm var Cinnober, Sogeti, Logica, Codemill, Teknikhuset, Upkeeper, Acino, UDK, Dohi Sweden, Evry, Hi5, Vitec, Integpro, Tieto och ITS vid Umeå universitet och Umeå kommun.

Umeå på Strand arrangeras av Umeå kommun, Umeå universitet och InfoTech Umeå.

 

Etiketter:

10 kommentarer

  1. Mikael Hansson

    Ja,därför viktigt att många branscher i regionen och i Umeå kan växa samtidigt så att alternativen blir många för de som vill flytta upp.
    /Mikael

  2. Anders

    Du är verkligen en mångfasetterad kvinna. Du engagerar dig lite överallt och sätter fingret just på dessa smågrejer som många inte tänker på.

  3. Annie

    Jag var hemvändare men fick vända i dörrn. Min man är inom sjukvården och en sommarvikarie gick före honom så han fick inget jobb. Han är erfaren.

  4. Kenneth

    Svårt att inte fundera över hur man ska lösa detta. Tyvärr så verkar det urholka vår region. Vart är vår egen arbetskraft?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.