Joan Holloway i tv-serien ”Mad Men”.

Den brittiska jämställdhetsministern Lynne Feathertstone hyllar den amerikanska skådespelaren Christina Hendricks för sin roll som Joan Holloway i tv-serien ”Mad men”.

– Hon är en sådan fantastisk förebild för unga kvinnor. Det är en sensation med en kurvig kvinna och så ovanligt borde det inte vara säger hon.

 

Ja visst är det härligt med en kurvig kvinna som i sina former visar en bild av en person som knappast springer på gym eller detoxar. En kvinna som i våra ögon egentligen borde betraktas som omoderna och ute.

Kanske det också är just det här förlegade som gör hela serien ”Mad Men” så härlig och eftersträvbar. För visst känns det lockande och befriande med allt rökande, drickande och brist på ansvar.

Ta bara familjeutflykten i det gröna där alla dagens synder är tillåtna och vars slutfinal är när mamman istället för att plocka ihop bara reser sig upp och lite elegant skakar av alla sopor från filten på marken för att därefter gå iväg till den bensinslukande Cadillacen.

Det är en skön härligt ansvarslös och befriande bild där morgondagen inte tycks finnas, men vem skulle bli accepterad i dag med det synsättet!?

Ingen antar jag och därför fortsätter vi våra hårt reglerade liv med sunda vanor, stressigt arbete, kvalitetstid med barnen, stylade hem samtidigt som vi förväntas se ut som 20-åringar vid 40. I det perspektivet känns en avskakad picknickfilt som en revolutionär handling.

joan holloway quotes
joan holloway dresses
joan holloway hairstyle
joan holloway makeup tutorial
Mad Men inspiration

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.