NostalgiTips – sanning eller konka

 
När jag gick i mellanstadiet pa 70-talet så hade vi ofta födelsedagsparty hos någon i klassen. För att vara så unga så måste jag säga att vi var rätt vågade åt det sexuella hållet. Efter att ha ätit grillkorv och käkat popcorn, dansat disco, inklusive "tryckare" till ABBA, Gyllene Tider etc så var det dags för lekar.

På lågstadiet var lekarna mer harmlösa som tex "pennen i glaset" (en hellöjlig lek). Senare runt 3:an-6:an så blev det mer avancerat. En lek var tex "kast i säng", vilket gick ut på att tjejerna gick in i ett rum och la sig i sängar och golv mm. Sedan släcktes rummet ner till kolmörker. Då skulle vi gå in till killar i rummet och famla oss fram till någon och sedan satte man igång att hångla och kramas.

Totte Wallin var populär på den tiden med "Ryska Posten". Man satt i ring på golvet och låste för säkerhets skull dörren, så att inga föräldrar kom in. Sedan gick nån in i en skrubb och knackade. Någon av motsatt kön som utsetts slumpmässigt frågade -Vem är det? Svarade -Det är Ryska Posten. Fick frågan -handtag, famntag, klapp eller kyss? Sedan var man tvungen att utföra detta på tjejen i fråga. Det blev oftast mes som famntag, men ibland kyss för dom lite mer tuffa och äventyrliga killarna eller tjejerna. Vägrade man buade alla och annars hurrade, och kom med taskigheter som "wow".

Den mest avancerade leken och mest populära var "Sanning eller kånka". Man satt på golvet i ring (låst rum igen) och hade en tomflaska som man snurrade. Någon började och fick frågan -sanning eller kånka? Kanske svarade man sanning. Så snurrades flaskan som till slut pekade på någon annan. Man fick svara på frågor som "Vem skulle du vilja vara ihop med i klassen?, Vem tycker du är fulast, skulle du vilja xxx med henne? På kånka blev det praktik som ex "långtradare" i 1 minut eller ta på bröstet. Ofta skulle någon ta av sig kläder, lite olika hur mycket. En (utåtagerande) tjej tog av sig allt och visade upp hela härligheten, till alla killars stora förtjusning, fast så mycket mer hände inte. Sen spelades dom sista tryckarna och man funderade på om man skulle våga fråga chans, fast det blev vanligen inte av.

-Varför spelar man inte tryckare längre på disco’n förresten? Någon som vet?

3 kommentarer

  1. Anne

    Men Lisbet då!
    Visst är du tjej? Måste ha blivit en ordentlig tankevurpa då du formulerade meningen : Då skulle vi killar etc.
    🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.