Goaste..

KÖRSBÄRSSYLT MED KAHLUA
ELLER ROM OCH CHOKLAD

1L körsbär
1,5 dl muscavado-socker
0,5 dl syltsocker

2 tsk potatismjöl
3 msk Whisky (The Speyside) eller mörk rom.
eller Kahlua
2-4 RUTOR mörk choklad. Chokladvalet är mycket viktigt. Satsar på Lindht med Havssalt nästa gång. Eller någon av Göteborgfabrikens Tryfflar. Tror på ChilliTryffeln! Lägg i en HALV ruta i taget. Det är MYCKET känsligt. Blir det för mycket choklad så smakar det BARA choklad och fruktsmaken försvinner helt.
OBS! INGEN choklad när man tar Kahlua i.

1-2 msk Kahlúa vilket är totalt pricken över i´t
2 msk Kahlua blev absolut bäst tycker jag!

Tillagning
1. Kärna ur körsbären. Se till att inga dåliga bär kommer med. Den här sylten är känsligare pga av låg mängd med socker och ingen citronsyra/konserveringsmedel.
2. Blanda bär, potatismjöl, med socker i en kastrull och koka ihop i ca 10 minuter. Lägg till spriten de sista minuterna.
3. Lyft bort kastrullen från spisen och skumma noga med en hålslev eller en stor sked om det behövs.
4. Finhacka chokladen, rör ner den i den ljumma sylten. Rör tills chokladen har smält. Det är viktigt att sylten inte är för varm när chokladen rörs i, då kan chokladen korna sig.
5. Ställ upp väl rengjorda burkar. Fyll dem ända upp till kanten. Förslut och förvara dem svalt.

Hoppsan! För mycket choklad i sylten?
Servera tillsammans med grönmögelost, den behöver kraft i aromen!
Annars kan du växla ned med Gorgonzola till mjukare chokladsmak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.