Car-b-q – pizzabullar

 

        DEG TILL PIZZABULLARNA:

          • 25 g jäst
          • 2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
          • 1 msk olivolja
          • 1 tsk strösocker
          • 2 tsk salt
          • 2 ägg
          • ca 8-9 dl vetemjöl

          FYLLNING TILL PIZZABULLARNA:

          • 1 pkt riven ost (200 g)
          • 3 dl tomatsås (gör egen enligt nedan eller köp färdig)
          • 200 g strimlad rökt skinka eller
          • kassler
          • ev. några msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med

           

          TOMATSÅS TILL PIZZABULLAR:

          • 0,5 dl tomatpuré
          • 0,5 dl vatten
          • 2 klyftor vitlök
          • 3 msk olivolja
          • 0,5 tsk salt
          • 1 msk strösocker
          • 0,5 tsk mald svartpeppar
          • 1 tsk torkad basilika
          • 1 tsk torkad oregano

          Tillagning:

           

          1. GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
          2. GÖR PIZZASÅSEN TILL PIZZBULLARNA: Skala, skiva och stek vitlöken i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en tomatsås. Ta av från värmen och låt svalna.
          3. Strimla skinkan eller kasslern.
          4. BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
          5. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
          6. Bred på pizzasåsen och sprid ut skinka och ost på degen.
          7. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar ?bullar? av degen.
          8. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 35 minuter).
          9. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö ev. över riven parmesan och paketra för bilmotorn

            Paketering

         

      Det är viktigt att hitta bra och slitstarkt folie att vira in din mat i. Prova dig fram till bästa resultat. Tänk på att när du gör långkok så måste du stanna och titta till ditt matpaket flera gånger. Det innebär att du måste öppna det flera gånger och försluta det igen.
      Ett folie som är lite tjockare är att föredra men de tunnare har visat sig vara lika så slitstarkt i detta sammanhang. Använd dubbla lager foliepapper – om foliet går sönder får man varken matrester på motorn, eller får in olja eller avgaser i maten.
       
      Mat som rullpizza, vissa smörgåsar rullar du in i foliet. Mat med många ingredienser är lättast att få varm om man lägger allt i botten på dubbla folier. Sedan viker man in kanterna mot mitten av paketet och viker in flikarna. Tänk på hur du viker och upprepa samma vikning när du öppnar ditt matpaket. Titta ofta till maten så den inte bränner fast.
      Ibland får man öppna foliepaketet många gånger och foliet går sönder. Ta med mer folie om det helt går sönder. 
       
      OBS! Gör 2 portioner i samma paket eller helst 1 portion.

      Lämna ett svar

      E-postadressen publiceras inte med automatik.
      Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.