fördelarna med att ha ett vackert yttre

10 fakta om fördelarna med att ha ett vackert yttre (från olika psykologiska undersökningar)

  1. Människor upplever attraktiva människor som smartare, mer framgångsrika, mer sociala, mer dominanta, mer hälsosamma, ”sexuellt varmare”, mentalt mer stabila och som att de har ”bättre självförtroende” (vilket i sammanhanget är föga förvånande).
  2. Undersökningar har också visat att ”skönheter” (dvs. människor som andra upplever som i genomsnitt vackrare än andra) är mer avslappnade, bättre på det sociala spelet och de är dessutom mindre ängsliga i sociala sammanhang.
  3. Vi är mer benägna att dela med oss av privat information till fysiskt attraktiva människor.
  4. Människor mer benägna att vara hjälpsamma mot en vacker människa.
  5. En skönhet som begår ett brott har större chans att frias, eller få ett mindre hårt straff i rätten.
  6. Det har också visat sig att rätten, vad det gäller sexbrott, är mer benägna att uppfatta en mindre attraktiv människa som farligare.
  7. Skönhet har en betydelse vad det gäller påverkan på andras humör.
  8. Vi är mer dragna till attraktiva främlingar av båda könen. I, exempelvis, en undersökning från Storbritannien så undvek människor att sätta sig bredvid människor med lyten.
  9. När vi betraktar ansiktsdragen hos skönheter aktiveras samma delar i hjärnan som aktiveras när människor blir beroende av spelande eller kokain.
  10. Det verkar som om skönhet är något som alla dras till oavsett ålder, social tillhörighet eller kulturell härkomst. Undersökningar antyder att till och med små bebisar föredrar attraktiva utseenden.
  11.  

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.