Oriboo?

Jag vill kalla Oriboo för en interaktiv träningskompis med en touch av en gammal klassik leksak – Tamagotchi.

Det är alltså en boll på ett gummiband med ett handtag i varsin ände. Bollen låter, blinkar och har en display på baksidan.

Vad är då tanken?

Jo med hjälp av denna pryl ska man spela spel, dansa och ”träna”. I Oriboon finns ett antal spel inbyggda som bygger på rörelser. Man ska tex följa ögonen på framsidan och röra Oriboon åt rätt håll och samla poäng. Man kan välja olika danskoreografier och battla med andra som har en Oriboo.

Det kanske låter supermega japanskt men faktum är att det är två svenska tjejer som skapat den.

Hela bakgrunden till Oriboon och hur man köper den finns på deras sida Oriboo.com. Man kan också registrera sin Oriboo, döpa den och sen jämföra poäng och annat på deras sida. Om du köper en och registrera den i deras adoptionscentral så ska du leta upp LillaGumman och följa hur vår Oriboo mår.

Lättast för er att förstå är att se på denna video:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.